Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

En strävan efter att vara snäll

loppis-karin

Tänk att det gör en sådan skillnad att ha som mindset att vara snäll. Inte snäll som i mesig och blåögd, utan snäll som i godhjärtad, förstående och genom att visa uppskattning åt människor i din omgivning. I detta ingår också att vara snäll mot sig själv.

loppis-karin-2

Jag tror starkt på att det är din egen inställning som styr mycket hur du mår och jag är därför mån om att börja varje dag med att känna tacksamhet och peppa mig själv med positiva saker. Det hjälper mig att kunna vara snäll i högre utsträckning.

När det kommer till ledarskap finns det mycket forskning som visar på att det lönar sig att vara snäll som chef. Att vara snäll betyder inte att du inte är tydlig eller driven, utan det handlar om att förstå sina medarbetare och sätta sig in i deras situation. Citat från en artikel i Chef om just det resonemanget:

Att vara driven kan absolut höra ihop med att vara snäll. Viljan att förstå sig själv är också att vilja förstå andra runt omkring sig. De som är intresserade av det är också de som lyckas bäst.

Samma sak när vi möter nya, okända människor. Visst är det härligare att få ett leende från den du möter på stan än en vass armbåge?

In a world where you can be anything, be kind.

loppis-barn

Snällhet föder snällhet. För visst håller ni med mig om att när vi möter varandra med en snäll och god inställning så är sannolikheten stor att vi får samma snällhet och godhet tillbaka?!

Det som jag ibland kan ha svårast för är att vara snäll mot mig själv. I stunder när jag glömmer bort det kan jag vara väldigt självkritisk och dömande, men jag jobbar hårt med att få bort de tankarna så fort de kommer. Jag känner framför allt ett ansvar inför mina barn där. Jag vill att de ska växa upp som snälla och fina människor och något av det viktigaste för mig är att de är snälla mot sig själva.

 Vad tänker du om snällhet? Är det något du också jobbar aktivt med?

Wake up.

Kick ass.

Be kind.

Repeat.

För snart två år sedan levererade jag en snällkalender varje dag i december och fram till jul. Kanske att jag ska göra samma sak i år igen?! Känns som att vi inte kan bli för mycket påminda om det här med att vara snäll.

Lämna en kommentar

Annons
Annons