Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Galet goda rawfoodbollar – recept

rawfoodbollar

När jag gör rawfoodbollar brukar jag oftast göra dem med chokladsmak genom att ha med kakao bland ingredienserna. Men när vi var på vår magiska tjejhelg hos Yoga Island och vi fick göra eget rawfood-fika gjorde vi bland annat rawfoodbollar utan kakao. Istället var det kakao, kardemumma och kaffe som satte smak till dessa bollar och det blev fantastiskt gott.

Här delar jag med mig av Yoga Islands recept på galet goda rawfoodbollar!

Rawfoodbollar kardemumma kokos recept

Rawfoodbollar med smak av kardemumma och kokos

15-18 stycken

  • 2 dl valfria nötter
  • ca 10 dadlar
  • 2 msk kokosolja
  • 2 msk solrosfrön
  • 2 tsk kardemummakärnor
  • 2 msk kokosflingor
  • 1/2 msk kaffe

Hacka nötterna fint i en matberedare eller mixer. Finfördela dadlar (utan kärnor) i en mixer. Rör ihop samtliga ingredienser till en smet.

Häll upp kokosflingor på en tallrik, gör bollar av smeten och rulla dem i kokosflingorna. Klart!

Rawfoodbollar kardemumma kokos recept

För mig var det en ny smakupplevelse att ha kardemummakärnor i rawfoodbollarna. Det blev så gott och så fort jag kom hem från yogahelgen köpte jag hem kardemummakärnor för att jag ska kunna göra dessa goda bollar igen.

Rawfoodbollar kardemumma kokos recept

Rawfoodbollar kardemumma kokos recept

Detta ljuvliga rawfoodfika njöt vi av tillsammans med kaffe medan vi satt i Evas mysiga vardagsrum, med utsikt över havet och pratade om ayurveda och gjorde fina pärlarmband. Så härligt!

Som ni ser bakade vi även ett annat sorts rawfoodfikabröd, en slags hälsosam variant av kärleksmums. Om ni är intresserade av att få även det receptet: kommentera gärna med en rad!!

6 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons