Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Geiranger – vackraste platsen i Norge

Geiranger, Norge

Jag har fortfarande inte hunnit dela med mig av allt ljuvligt vi upplevde under vår vecka i Norge i somras och om du inte har varit i Geiranger i Norge (ännu) måste du kolla in det här inlägget när jag berättar om hur fantastiskt fint det var den dagen som vi körde till Geiranger och tillbaka.

Första delen av bilutflykten har jag redan delat med mig av när jag skrev om Trollstigen – den vackraste vägen i Norge. Som jag skrev där var det rejält mulet den dagen, vilket det var så gott som alla dagar när vi var i Norge, men trots den dåliga sikten var det galet vackert ändå. När vi hade kört hela vägen uppför Trollstigen fortsatte vi alltså köra och vår GPS var inställd på Geiranger.

Geiranger, Norge

Geiranger, Norge

Geiranger

Efter att ha kört någon timme uppe i bergsområden kom vi till den del av vägen till Geiranger som börjar slutta nedförs. Vi stannade till vid en rastplats för att äta våra medhavda lunchsmörgåsar och passa på att njuta av utsikten över denna lilla by.

Som ni ser på bilderna var det verkligen mulet och till en början var det knappt att vi såg någonting.

Geiranger, Norge

Men efter en stund blåste molnslöjorna undan och bakom alla moln såg vi den underbart vackra platsen: fjorden som ligger precis intill Geiranger, som omges av lummiga berg och vattenfall.

Geiranger, Norge

Här stod vi en bra stund och njöt av utsikten, så mycket som det gick med tanke på att barnen yrde runt längs med branten och i och med att det inte fanns något staket var jag i vanlig ordning lite nervös. Men det gick bra!

Vi fortsatte sedan att köra och i om med att det är en väldigt slingrig väg nedför berget tog det sin lilla tid innan vi var framme.

Geiranger, Norge

Någon timme senare anlände vi till den lilla byn och parkerade här vid hamnen. Som ni ser var det fortfarande mulet och molnen låg tunga högst uppe på himlen, men nere i byn  var det klart och det gick bra att blicka ut över den vackra vyn.

Geiranger, Norge

Här, på andra sidan av vattnet, kan ni se den slingriga vägen som vi alltså körde nedför med bilen.

Geiranger, Norge

Geiranger, Norge

I Geiranger finns det både campingplats, hotell och många hytter. Jag förstår att det är många som vill semestra just här. Omgivningarna är verkligen magiska och den lilla byn är charmig.

Geiranger, Norge

Som sagt, byn är charmig, men den är också väldigt liten. Trots att barnen var lite trötta i benen gick det snabbt att gå runt i byn. Det blev inte att vi stannade där så jätte länge. Med tanke på den långa bilvägen “hem” till husvagnen så valde vi att hoppa in i bilen strax därefter och åka tillbaka.

geiranger

När man åker på en sådan här bilutflykt är ju själva bilturen en njutning i sig och genom att åka samma väg tillbaka fick vi njuta av allt det fina en gång till.

Här är vi precis på väg ut från Geiranger och ska ta oss uppför den långa, branta och slingriga vägen, till andra sidan av berget.

Geiranger, Norge

Vi hade såklart inte fått nog av denna vackra plats så när vi fick möjlighet att stanna till på vägen upp för att ännu en gång blicka ut över den vackra fjorden i Geiranger så gjorde vi det.

Geiranger, Norge

Visst är det svårslaget?!!

Med dessa sista bilder vinkade vi hej då till denna ljuvliga lilla by. Jag är övertygad om att jag kommer vilja återvända dit igen. För jag kan liksom inte få nog av fina Geiranger!

Läs som sagt gärna inlägget om första delen av denna dag; när vi åkte på Trollstigen. Här är annars ett ljuvligt vackert inlägg om platsen där vi bodde när vi var i Norge.

5 kommentarer

  1. Åh, det är så vackert där, vi var där förra sommaren och det är ju helt fantastiskt. Det är en plats som vi gärna kommer att besöka igen och då också ta en tur med båt vilket vi inte gjorde senast…

    1. Visst är det magiskt!! Vi har varit där flera gånger och en av gångerna när vi åkte Hurtigrutten längs med hela norska kusten. Geiranger var verkligen en av höjdpunkterna!
      Kul att ni också har upptäckt denna plats!

Lämna en kommentar

Annons
Annons