Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Grönkålssallad med avokado och granatäpple – recept

Yoga Island - sallad med quinoa, grönkål och granatäpple

Förra veckan berättade jag om vår första dag av den magiska yogahelgen på Tjörn. Om du missade det inlägget så hittar du det här. På kvällen lagade vi en galet god grönkålssallad, som Eva hade förberett både recept och ingredienser för. Det var alltså bara för oss att samlas i köket, plocka fram råvarorna och laga salladen enligt receptet.

Denna grönkålssallad med bland annat quinoa, avokado och granatäpple är både fräsch, god och nyttig. Utöver det går den super snabbt att laga. Och pricken över I:et är tillbehören; nämligen Evas goda bröd samt färsk frukt och brieost.

Här kommer receptet!

Grönkålssallad med avokado och granatäpple

Grönkålssallad med quinoa, avokado och granatäpple

ca 4 portioner

  • 3 dl quinoa
  • ett kuvert saffran
  • 100 gram grönkål
  • 50 gram rödkål
  • 1 fänkål
  • 1 avokado
  • granatäpple
  • 1 dl pumpakärnor och hasselnötter
  • olivolja
  • flingsalt och peppar

Koka quinoa enligt anvisningarna på förpackningen och gör det tillsammans med saffran.

Ta bort stammen från grönkålen och riv bladen i bitar. Massera in dem med olivolja och salt, ställ åt sidan.

Hyvla rödkål och fänkål tunt och lägg i en skål med iskallt vatten. Låt ligga där i ca 20 minuter.

Dela avokado och kärna ur granatäpple. Rosta pumpakärnor och hasselnötter i en torr stekpanna. Se till att de inte bränns vid.

Varva alltsammans i en stor serveringsskål. Avsluta med att strö kärnor och nötter överst samt krydda med salt och peppar.

Grönkålssallad med avokado och granatäpple

Servera den ljuvliga grönkålssalladen med färsk frukt som melon och päron samt ett gott bröd och brieost. Alltså, smakkombinationen av allt detta var så god!

Grönkålssallad med avokado och granatäpple

Åh, vad vi njöt när vi satt där och åt denna middag på fredagkvällen. Vi hade precis yogat, badat, bastat och duschat. Vi var avslappnade och njöt av varandras sällskap samt av att vi hade en härlig helg framför oss med mer yoga och massa annat mysigt. Att vi också fick äta detta goda maxade upplevelsen för fullt!

Fröbröd

Evas goda bröd som vi alltså åt till salladen berättar jag mer om en annan gång. Tills dess; gör denna sallad. Du kommer inte bli besviken!

Lämna en kommentar

Annons
Annons