Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Längtan till att kunna sitta på huk

Karin - yoga i trädgården

Igår lade jag upp den här bilden på mig när jag står i yogapositionen trädet vid vår badtunna hemma i trädgården. Sedan jag skadade mitt knä för en och en halv månad sedan kan jag bara stå i trädet med det ena benet. Eftersom jag knappt kan böja det andra benet så går det inte att göra trädet med det benet. Sedan knät skadades har det successivt blivit bättre, men för en dryg vecka sedan fick jag ett bakslag och igår blev det ännu värre igen. Det känns helt ärligt deppigt att jag inte kommer kunna stå i trädet eller sitta på huk på ett gäng veckor framåt, men det bästa jag kan göra är att gilla läget och lära mig av misstaget att träna sådant som jag inte borde med ett skadat knä.

Sitta på huk

Tänk att man kan längta så mycket till att sitta i en viss position som att sitta på huk! När mitt knä mår bra igen ska jag sitta på huk flera gånger om dagen. Det är en så skön och befriande övning och det gör så gott för kroppen att sitta så.

Hur ofta sitter du på huk?

Yoga på en strand i Norge

För att peppa mig själv tänker jag på senast jag skadade knät på liknande sätt som nu. Då var det vinter och jag ramlade i skidbacken, skidan löste inte ut sig och jag hamnade med det ena benet under kroppen, vilket gjorde att knät vreds. Det tog då ungefär två månader innan knät mådde bra igen. Det var två månader av anpassad träning och lyckan jag kände när jag sedan kunde träna som vanligt igen var total.

yoga-ute

Att stå i den här typen av positioner, som jag gjorde till stor del förra helgen på vår yogahelg, var nog inte så bra för knät. Det kändes inte så mycket där och då, men på söndagen knäckte det till i knät när jag var ute på promenad och jag förstod att jag hade belastat det för mycket.

Att spela innebandy fungerar inte heller just nu. Jag tycker verkligen att det är bästa starten på veckan att få spela bandy med mina kollegor, men jag får hålla mig från det i några veckor nu. Igår när jag spelade var jag tvungen att gå av plan då knät knäcktes till igen.

Idag är det jag som går till läkaren och kollar upp knät. Jag är ganska säker på vad jag kommer få för “medicin”. Det kommer vara prat om rehabträning, inte gå för snabbt och hålla benet högt mellan varven. Och antagligen är det precis det jag behöver just nu.

Det kommer komma en tid när jag kan sitta på huk igen, precis som jag kunde efter ett par månader senast jag skadade knät. Tills dess gör jag bäst i att skippa innebandy, knäböj och yogapositioner som belastar. Jag får helt enkelt träna annat och det får vara okej.

Om du till skillnad från mig kan sitta på huk: Passa på att njut av det och gör det dagligen!!!

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons