Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Yoga Island – den första dagen

Yoga Island - häng vid inomhuspoolen

Ni som har hängt med de senaste dagarna vet att jag var på en yogahelg tillsammans med bästa vännerna i helgen. Det blev en helg med många WOW-känslor och jag tänkte nu berätta mer om vad vi gjorde.

Hela helgen spenderades i ett hus vid havet i Kyrkesund på Tjörn. Eva som driver konceptet Yoga Island är vän till den kompisen som bor i Göteborg och vi fick därför äran att premiäruppleva hennes yogahelg, som hon därmed alltså nu har öppnat upp för allmänheten. Här kan du läsa mer om detta.

Jag hade höga förväntningar på helgen och ändå slog den mina förväntningar med råge. Egentligen oavsett om du gillar yoga eller inte så är en helg på Yoga Island ett ljuvligt sätt för att få avkoppling, harmoni och omsorg om sig själv. Att göra detta tillsammans med mina vänner var bland det bästa jag har gjort!

Yoga Island - yoga med Eva Bodestig

Yoga Island-helgen pågår från fredag tidig eftermiddag till söndag lunch. Eftersom det finns så mycket att berätta om våra två dygn här kommer jag dela upp min upplevelse av Yoga Island i flera inlägg. Här kommer det första som handlar om första dagen i Yoga Island-huset.

Yoga Island - yoga med Eva Bodestig

Yoga Island – dag ett

Så här skriver Eva själv om hur upplägget för fredagen ser ut:

Fredag:
Incheckning efter lunch (ca kl 13, går att anpassa tiden här)
Yogapass kl 14:00-15:00
Ni har sedan huset helt för er själva och kan njuta av skönt dopp i poolen (29 grader), bastu, laga mat ihop (maten är inhandlad och recept ligger framme) och bara umgås och ha det härligt.

Yoga Island - yoga med Eva Bodestig

Ganska så direkt efter att vi hade checkat in på fredagen höll alltså Eva ett yogapass för oss. Det var en skön yoga, som bitvis var fysisk, men som också hade fokus på andning och att hitta in till ett mindset.

Yoga Island - yoga med Eva Bodestig

Det var så härligt att inleda helgen med detta yogapass eftersom det satte tonen för resten av helgen. Vi kom direkt ner i varv och den stressiga arbetsveckan som vi alla precis kom ifrån var som bortblåst.

Eva är utbildad yogalärare och det är tydligt att hon kan sin grej. Eftersom vi var en så liten grupp kunde hon ge oss desto mer individuell tid och gav mig flera konkreta tips som jag har nytta av framåt.

Yoga Island - häng vid inomhuspoolen

När yogapasset var slut hade vi sedan huset för oss själva och vi valde att hänga kvar nere vid poolen och i relaxavdelningen ett bra tag.

Yoga Island - häng vid inomhuspoolen

Vi hoppade ganska direkt ur våra träningskläder för att dra på oss baddräkt och badrock istället.

Yoga Island - häng vid inomhuspoolen

Yoga Island - häng vid inomhuspoolen

Eva hade dukat fram färsk frukt, dadlar, nötter, kaffe och bubbel.

Yoga Island - häng vid inomhuspoolen

Vi skålade in helgen och njöt av att vara i varandras sällskap. Vi hade ingen tid att passa och det var än så länge bara eftermiddag.

Älskar känslan av att sitta i badrock och snacka ikapp de månader vi inte setts på sedan sist!

Yoga Island - häng vid inomhuspoolen

Yoga Island - häng vid inomhuspoolen

När vi hade skålat klart och ätit oss mätta på snackset så hoppade vi i poolen och bastade en stund.

Det blev att vi satt där länge och varvade bad och bastu med tjejsnack.

Yoga Island - utsikt över Kyrkesund

Yoga Island - utsikt över Kyrkesund

Men till slut gav vi oss upp till övervåningen för att njuta av utsikten från vardagsrummet och börja tillaga middagen.

Yoga Island - sallad med quinoa, grönkål och granatäpple

I konceptet Yoga Island ingår alltså att Eva köper in all mat och dryck inför helgen. Hon lägger fram recept till middagarna och så får man laga den maten själv tillsammans med sällskapet.

Till fredagens middag stod en grönkålssallad med quinoa, granatäpplekärnor och avokado på menyn. Den var verkligen super enkel att göra och så god! Som tillbehör till salladen åt vi Evas goda frö- och nötbröd samt brieost och färsk frukt.

Denna middag var så god och om ni klickar på länken ovan kommer ni till receptet på den. För ni måste verkligen testa att göra denna sallad!

När middagen var uppäten och vi hade plockat undan placerade vi oss i sofforna framför en öppen eld och snackade tills midnatt. Trötta och nöjda somnade vi sedan och hade ännu ett och ett halvt dygn kvar i huset att se fram emot. Men mer om det i kommande inlägg alltså!

Om du är intresserad av att kolla in konceptet Yoga Island på Tjörn, en helg tillsammans med vänner med yoga och ljuvlig avkoppling, kolla då in sajten här.

Lämna en kommentar

Annons
Annons