Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Yoga Island – den andra dagen

Yoga Island - yoga

Det är redan två veckor sedan vi var där nu, men jag njuter fortfarande av minnet från den magiska yogahelgen i Kyrkesund på Tjörn. Här kan ni läsa om den första dagen på Yoga Island och i detta inlägg kommer jag berätta om den andra dagen. Häng med på en magisk lördag på Yoga Island!

Yogahelg på Tjörn – den andra dagen

Så här skriver Yoga Island om hur upplägget för dag två på helgen är:

Lördag:

9:15 Morgonte
9:30-10:30 Yogapass
11:00 Morgonsmoothie
Fri aktivitet: njut tex av en härlig promenad upp över klipporna för att uppleva helt magisk utsikt över havet eller bara softa med en skön bok eller prata ikapp er med varandra.
13:30 Vi lagar grön juice och rawfoodgodsaker tillsammans och äter.
15:00 Yoga Island-inspiration, det där lilla extra som sätter guldkant på vardagen.
16:00-17:00 Yogapass
Härefter har ni huset helt för er själva resten av helgen. Ni badar i poolen, bastar, lagar mat ihop, kanske tar en kvällspromenad och bara njuter.

Så här blev dagen för oss:

Vi ställde klockan på åtta för strax därefter skulle yogaläraren och arrangören, tillika kompisen Maries vän, Eva komma. När hon kom satt vi en stund och drack varmt vatten, te eller kaffe. Vi samtalade om livet och strax därefter höll hon ett yogapass för oss nere i yogastudion.

Det var en lugn morgonyoga för att väcka kroppen långsamt och fint. Yogan var nästan i lugnaste laget för mig, men jag intalade mig själv att det var nyttigt och välbehövligt för det var det ju.

En timme senare hade vi yogat klart och medan vi softade en stund vid poolen började Eva fixa med smoothies och frukt till vår frukost uppe i köket.

Yoga Island - smoothie och frukt

När vi gick upp till köket stod frukosten framdukad och vi satte oss ner och njöt av en matig och god smoothie tillsammans med färsk frukt. Vilken ljuvlig start på denna lördag!

Yoga Island - i Kyrkesund

Yoga Island - i Kyrkesund

Medan Eva stannade kvar i huset gav vi oss andra tjejer ut och ner till havet. Kyrkesund är en så vacker plats på Tjörn. Byn är liten och husen ligger tätt på klipporna. Vi gick först ner till hamnen och njöt av att stå en stund och speja ut över vattnet och kobbarna.

Yoga Island - i Kyrkesund

Det var en mulen och fin höstdag. Havet var nästan stilla och luften var klar och frisk. Som vi njöt av att vandra runt där!

Yoga Island - i Kyrkesund

Så började vi promenera uppför berget. Eva hade instruerat oss att vi skulle följa de pilar som fanns hela vägen upp till berget. Hade vi inte vetat om pilarna hade vi haft svårt att hitta för stigen var slingrig och bitvis fanns det ingen väg att gå på.

Yoga Island - i Kyrkesund

Yoga Island - i Kyrkesund

Ju högre upp vi kom desto vackrare var utsikten. Ni förstår nog vad jag menar när jag säger att Kyrkesund är en väldigt vacker plats på Tjörn?!!

Tjejhelg på Kyrkesund, Tjörn

Tjejhelg på Kyrkesund, Tjörn

Vi hängde en bra stuns på klipporna uppe på berget. Vi hade haft en tanke innan på att ta med en termos med kaffe och fika, men vi gjorde det inte. Lite synd för det hade varit hur mysigt som helst att fika där uppe.

Yoga Island - i Kyrkesund

Utsikten var fin åt alla håll.

Yoga Island - i Kyrkesund

Yoga Island - i Kyrkesund

Efter en stund promenerade vi ner för berget igen. Vi gick en runda i byn, ner till stranden och sedan tillbaka till huset Yoga Island.

Yoga Island - hälsofika

Nu stod rawfood-godsaker på programmet och Eva lade fram två recept till oss. Jag och Marie gjorde Rawfoodbollar med smak av kardemumma och kokos medan Anne och Linda gjorde nyttiga Raw Kärleksmums. De här satt vi och mumsade på i rottingfotöljerna intill fönstren i eftermiddagsljus. Så goda dessa godsaker var!

Yoga Island - pyssel med armband

Så var det dags för Yoga Island-inspiration. Eva plockade fram pärlor till oss och medan vi gjorde armband berättade om hur man kan använda tankens kraft för att skapa sig ett balanserat, harmoniskt och lyckligt liv.

Yoga Island - utsikt från huset

Medan vi satt där och pärlade sprack solen nästan fram genom molnen och havet lyste upp på ett magsikt sätt.

Yoga Island - yoga

Eva showade lite för oss innan det var dags för dagens andra och sista yogapass och den här gången blev det desto mer fysisk yoga.

Yoga Island - yoga

Yoga Island - yoga

Vi var rejält trötta i våra kroppar när yogapasset var slut, men vi orkade ändå göra några bonusövningar för att få till några fler bilder.

Yoga Island - yoga

Yoga Island - yoga

Den här övningen var helt klart roligast och är verkligen en parövning jag kan rekommendera!

Att yoga för Eva är verkligen något alldeles extra. Hon är en väldigt duktig yogalärare som anpassar sig bra till den klass hon har och hon har ett pedagogiskt sätt att instruera på. Vilken njutning det var att få yoga för henne!

Yoga Island - fisksoppa till middag

Det var redan sen kväll när vi var klara med kvällsyogan, bastu och dusch och vi skyndade oss att laga till den fisksoppa som Eva hade förberett med recept och ingredienser för.

Varm fisksoppa, kallt vitt vin och en brasa i kaminen avslutade för andra dag av denna yogahelg på ett fint sätt. Om du är nyfiken att läsa mer om Yoga Island och kanske boka en yogahelg själv där hittar du mer information här. Inom kort kommer jag berätta om vår tredje dag där.

Lämna en kommentar

Annons
Annons