Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Travelstories

Campingplatsen i Åndalsnes, Norge och våra Norge-favoriter

Morgonpromenad i Åndalsnes, Norge

Norge har en speciell plats i våra hjärtan. Kanske för att vi faktiskt gjorde vår bröllopsresa i Norge när vi åkte Hurtigruten längs med hela Norges kust. Men säkert också för att Norge är ett helt fantastiskt land med så vacker natur.

Just nu kollar vi på serien Frikänd, som är en norsk serie med bland annat Lena Endré i en av huvudrollerna. Den är så bra och spännande samt innehåller så vacker norsk natur i kulisserna. Någon mer som har sett eller ser denna norska serie?

På tal om Norge vill jag här dela med mig av den finaste campingplatsen som vi bodde på i Norge när vi var där i somras. Vi spenderade en 4-5 dagar där och fick njuta av magiska upplevelser. Förutom att berätta mer om Åndalsnes camping, som den heter, samlar jag också här våra finaste upplevelser från Norgeresan vi gjorde i somras.

Åndalsnes camping i Norge

Åndalsnes camping

Denna fina camping, mitt mellan höga berg i en djup dal, ligger i den lilla byn Åndalsnes. När vi var där i somras var det mulet och dimmigt där så gott som varje dag och stämningen blev nästan lite trollsk av den täta dimman. De gröna, mjuka bergen som ramade in campingen var sagolikt vackra och längs med hela campingplatsen flöt den mest magiska och vackert gröna fjord. Där var det så fint att vandra, springa och bara vara!

Åndalsnes camping i Norge

Runt husvagnar, husbilar och tält växte små träd, vilket gav campingen både personlighet och en mysfaktor.

Åndalsnes camping i Norge

Det finns mycket roligt att göra för både barn och vuxna på denna camping. Våra barn gillade allra mest att hänga nere vid fjorden och spela utomhus-schack. Där fanns det också ett utomhus-pingisbord.

Åndalsnes camping i Norge

Åndalsnes camping i Norge

Vart man än gick på campingen kunde man blicka upp på de höga, fina bergen. Alltså, det var så vackert!

Morgonpromenad i Åndalsnes, Norge

Morgonpromenad i Åndalsnes, Norge

Ovan ser ni några bilder från en dag på campingen när det inte var fullt så mulet. Visst är det galet vackert?!!

Stand Up Paddling - SUP i Norge - mina bästa tips

Det gick att hyra SUP-bräda där, vilket jag såklart gjorde. Att testa SUP är något av det roligaste jag har gjort och via länken kan du läsa mer om det.

Morgonpromenad i Åndalsnes, Norge

Morgonpromenad i Åndalsnes, Norge

Jag älskade som sagt att promenera och springa längs med fjorden och när ni kikar på bilderna så förstår ni nog varför. Kolla in detta inlägg för fler magiska bilder på den fina fjorden i Åndalsnes.

Yoga på en strand i Norge

Yoga på en strand i Norge

En av morgnarna inledde jag med yoga på strandkanten. Detta är nog en av de mest magiska morgnarna jag hade i somras!

Trollstigen i Norge

Den dagen vi åkte Trollstigen var såklart något extra i sig.

Geiranger, Norge

Och när vi kom fram till Geiranger blev vi alla tagna av den magiska naturen som Norge bjuder på. Vi har varit på många platser i Norge, men jag tror faktiskt att Geiranger slår alla dem.

Tänk att vi har ett så vackert grannland!

8 kommentarer

  1. Det finns en utkiksplats med en “brygga” att gå ut på. Där är det grym utsikt, lite läskigt när man som jag är höjdrädd. Men det var värt de där höjdmetrarna att ta sig dit på slingrig stig. Åndalsnäs bjöd när vi var där på grym utsikt och varmt väder.

    1. Jag känner till den där bryggan, men vi vågade oss inte dit tyvärr… Låter på dig som vi borde ha gjort det. Är ett skäl till att återvända med andra ord!
      Härligt att ni hade det fint när ni var där!!

Lämna en kommentar

Annons
Annons