Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Travelstories

Jag kommer få en vit jul i år!

Magisk morgon i Björnen, Åre

Trots att vi har haft vår andelslägenhet i Åre lika länge som vi har varit gifta, vilket nu är i över tio år, så har vi aldrig varit där över jul. Det brukar ofta vara under en vecka i slutet av januari alternativt lite senare, framme i mars, som vi tar en Åre-vecka och njuter av snön och skidåkningen där. Men i år gör vi annorlunda. För första gången ska vi spendera julen i vårt Åre-boende och jag ser fram emot att vara garanterad en vit jul i år.

bilåkning till Åre

Vi kan visserligen inte vara säkra på att det kommer vara fullt så mycket snö där då som det är när vi åker dit senare på säsongen. Men att det kommer vara snö kan vi förvänta oss och att vi kommer åka skidor efter det att vi har firat julafton kan vi vara säkra på.

Jag älskar visserligen den tradition vi annars har med att fira julen hemma, men eftersom Åre är som hemma för oss känns det som att vi nu kommer få det bästa ur alla världar: snö, julmys och skidåkning. Och jag är säker på att tomten kommer hitta dit också.

Skidåkning i Åre Björnen

Skidåkning i Åre Björnen

Nu när min vinterkänsla har börjat krypa sig på har jag också börjat längta efter detta allt mer. Tänk ändå vad härligt det är med vintervitt landskap, krispig och kall luft, långa dagar i backen och rosiga kinder!

Skidåkning i Åre Björnen

När vi är klara med julstöket och julmyset inne i stugvärmen kommer vi ge oss ut i det magiska snölandskapet och spendera dagarna utomhus. Vi stannar där fram till helgen innan nyår så vi kommer ha gott om tid att njuta!

Åre Björnen vinterlöpning i backen

Förutom att åka skidor ser jag fram emot pulkaåkning med barnen och pulspromenader uppför berget. Jag ska njuta av utsikten från Björnen-berget där vi bor och fylla mitt sinne med sådana här fina vyer.

Magisk morgon i Björnen, Åre

Magisk morgon i Björnen, Åre

Att gå upp tidigt på morgonen och sitta med en kaffekopp och tända ljus medan dagen utanför gryr är bland det bästa jag vet. Under veckan i Åre kommer jag inte jobba, men säkert sitter jag med bloggen någon morgon.

Magisk morgon i Björnen, Åre

Magisk morgon i Björnen, Åre

Medan jag gör det ska jag blicka ut över detta vackra.

Åre

Och på kvällarna kommer vi mysa framför brasan medan skymningen sänker sig.

Älskade Åre, ska bli ljuvligt att få fira julen med dig!

11 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons