Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Första helgen med vinterkänsla

Vinter hos oss

När vi vaknade i lördags och tittade ut såg vi att det var rimfrost på träden och trots att det inte hade snöat så var det nästan helt vitt ute. Tack vare frosten har vi fått vinterkänsla den här helgen och tack vare lussebullsbak igår så har vi också fått julkänsla.

Jag gillar verkligen att skrota runt hemma på helgen och vår söndag var en sådan skön dag när vi höll oss hemma och softade inne och ute.

Vinter hos oss

Det är inte mycket till rimfrost på hustaken, men tillräckligt för att det ska ge en vintrig stämning åt området där vi bor. Denna bild knäppte jag efter att det hade ljusnat från vår balkong.

Vinter hos oss

När det hade ljusnat ordentligt gav vi oss ut en sväng på tomten, jag och barnen. Det var ordentligt kallt, men väldigt vackert med solen som sken och frosten som glittrade i gräset.

Vinter hos oss

Vinter hos oss

Vi lekte en lek som Storebror hade kommit på. Den gick ut på att en kastade en tärning och beroende på vilken siffra tärningen visade så skulle de två andra i leken försöka hitta en kotte, blomma, barr eller det som stod på pappret att denna siffra motsvarade. Medan letandet pågick fick den som kastat tärningen jaga och försöka ta fatt på de två andra. Det blev snabba rusher och mycket spring för oss alla tre i den leken!

Vinter hos oss

Vi blev rosiga om kinderna och jag kände glädje över att vara ute i den friska luften. Hade det inte varit för att vi behövde gå in och laga lunch efter en stund så hade jag gärna hängt utomhus en bra stund till.

Vinter hos oss

Jag tänkte på det som jag skrev tidigare i veckan om att nästan hälften av oss svenskar har hälsofarligt låg kondition. Tänk att det faktiskt inte behövs så mycket mer än att ge sig ut på trädgården eller till en park för att leka tafatt för en stund. Under den lilla stund som jag och barnen lekte på tomten hann jag komma upp i puls och bli rejält andfådd. Lite sådant varje dag och man ska inte behöva ha dålig kondition!

Vinter hos oss

Vinter hos oss

Efter vår lek gick jag runt ett varv på tomten och njöt av allt det vintervackra just nu. Tänk att ett blad med rimfrost kan vara så fint!

Vinter hos oss

Jag älskar verkligen varje årstid och ser just nu fram emot den vinter vi har framför oss. Det vita täcket över skog, mark och grönska är så ljuvligt vackert!

Vinter hos oss

När det började skymma senare på eftermiddagen var det fint att kika upp mot skogen och granarna som nu är klädda i vitt.

Lussebullar bakning

I samband med mörkrets intrång drog vi igång söndagens bakprojekt. Vi skulle baka lussebullar!

Efter att jag hade gjort degen satte vi alla tre igång att baka. Barnen kämpade på bra och till slut hade vi fyllt fyra plåtar med lussekatter. Under tiden lyssnade vi på julmusik och julstämningen började sakteliga komma krypande. Åh, vad mysig denna tid innan jul är!

Lussebullar bakning

Lagom tills mannen kom hem från jobbet på kvällen hade lussebullarna blivit klara och alla som ville fick lussebulle till efterrätt efter middagen. Vilken bra söndag!

Sådana här härliga och sköna dagar hemma på helgen gör mig mer än redo för den kommande jobbveckan. Nu är det måndag morgon. Jag sitter på tåget i Arla morgonstund och ska snart gå på ett tidigt träningspass innan jag drar vidare till kontoret. Är fylld med en skön känsla i kroppen, tar helgens vinter- och julkänsla med mig, och satsar på en grym vecka.

Hoppas att även du får starta din måndag med en bra känsla!!!

2 kommentarer

  1. Låter som en underbar söndag o helg.. här blev det långkok o städ på lördagen o innebandy för lilleman o mig på söndagen, spelade halvkrasslig så nu har hostan kommit, hoppas det släpper nu..

Lämna en kommentar

Annons
Annons