Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Lax och nudlar på asiatiskt vis

Lax och nudlar - recept

Normalt sett när jag delar med mig av ett recept här på bloggen har jag planerat inför det ett bra tag innan och lagt mycket tid på att fota maträtten efter det att jag har lagat den och innan jag eller vi ska äta den. Men det är inte alltid så. Ibland blir det väldigt spontant också, vilket oftast händer när jag mitt i matlagningen inser att det jag lagar blir verkar bli väldigt gott. Så var det i lördags och här kommer receptet på det jag lagade då.

Det var redan in på eftermiddagen när jag och barnen då kom hem från affären. Vi var alla hungriga och eftersom det hade passerat lunchdags redan så hade jag lite bråttom att få fram lunchen på bordet. Barnen orkade inte vänta på laxen, som jag slängde in i ugnen, så jag stekte ett gäng korvar som de fick äta med korvbröd medan jag lagade klart den maträtt som jag ska tipsa om här.

Lax och nudlar kallar jag denna rätt för och den är med sina asiatiska smaker en både god och nyttig måltid. Även om den inte går riktigt lika snabbt att laga som korv med bröd så är det en snabblagad måltid. Medan laxen blir klar i ugnen fixar du resten så allt som allt lagar du denna rätt på ca 20 minuter.

Lax och nudlar - recept

Lax och nudlar med asiatiska smaker

ca 4 portioner

  • 4 bitar laxfilé
  • lime
  • salt & peppar
  • sobanudlar (eller annan form av nudlar)
  • wokgrönsaker
  • soya
  • curry
  • cashewnötter, hackade i mindre bitar

Lägg laxen i en ugnssäker form. Pressa över limejuice samt salta och peppar. Ställ in i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter.

Koka sobanudlar enligt anvisningarna på förpackningen.

Stek wokgrönsaker i en stekpanna. När nudlarna har kokat klart häller du av vattnet och lägger i dem bland wokgrönsakerna. Smaksätt med soja och kryddor.

Servera laxen, nudlarna och wokgrönsakerna tillsammans med cashewnötter.

Lax och nudlar - recept

Visst låter det väldigt enkelt att göra denna maträtt?! Bra mat behöver inte vara mer komplicerad än så att göra!

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons