Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Sådant jag är sugen på i november

havregrynsgröt protein

Nu när vi är inne i denna mörka, kalla månad som november är blir jag sugen på helt annan mat och dryck än jag är sugen på under sommarhalvåret. Är säker på att jag inte är ensam om detta på något sätt.

Här kommer ett inlägg där jag tipsar om mat, dryck och godis som jag gillar extra mycket just nu. Kanske att du kan få inspiration till din matlagning nu i november?!!

havregrynsgrot-protein-2

God mat i november

Gröt

Till frukost äter jag gärna något varmt så här års, som en havregrynsgröt med extra mycket protein till exempel.

kottgryta-recept-1

Köttgryta

Till lunch och middag äter jag gärna en köttgryta som har fått stå och puttra länge. Just denna mustiga köttgryta innehåller bland annat godheter som nötkött, palsternacka, soltorkade tomater och oliver.

quinoaburgare-recept-2

Vegoburgare

Till dagens lunch kommer jag äta en burgare av vegetarisk sort. Den kommer se ut ungefär som den på bilden fast jag inte kommer äta den med sötpotatis pommes denna gång. Om du vill göra den vegoburgare, som är en quinoaburgare, som den på bilden har du receptet via länken.

Jordärtkockssoppa recept

Jordärtskockssoppa

En klassiker är ju att äta varma soppor så här års. Jag kan gärna tänka mig att äta denna krämiga jordärtskockssoppa snart igen!

Asiatisk ramensoppa med kyckling och nudlar

Ramensoppa med kyckling

En annan god soppa är denna ramensoppa med kyckling. Ett hett tips, helt enkelt!

varm choklad utan socker

Varm choklad

Visst är en kopp varm choklad som allra godast så här års?!! Gärna med en klick vispad grädde på toppen!

gladjeamnen-pukka-te-1

gladjeamnen-pukka-te-5

Te

Jag som är en sann kaffedrickare väljer att byta åtminstone någon kaffekopp om dagen mot te istället. Så mysigt att krypa upp i soffan på kvällen med en rykande het kopp te!

nyttig-rocky-road

Nu när december kommer allt närmare tycker jag att det är helt okej att börja med tillverkningen av julgodis. För man vill ju njuta av dessa ljuvliga smaker så länge som möjligt innan jul! Här kommer mina favoriter.

Nyttig Rocky Road

Min bästa variant av nyttig Rocky Road är denna, gjord på mörk choklad, bovetepuffar, gojibär och jordnötter.

nyttiga snickers nyttigt paskgodis

Hälsosamma Snickers

Vem vill inte ha en godbit som denna Snickers-variant?!!

Pepparkaksbollar

Pepparkaksbollar

Min absoluta favorit att göra till jul är dessa nyttiga pepparkaksbollar. Om du inte har testat att göra dessa ännu så bara måste du göra det!

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons