Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Novemberpepp!

Vacker hösteftermiddag i sol

Novembermörkret kan lätt göra en trött, nedstämd och tömd på energi. Jag märker själv att jag har det lite svårare att komma upp på morgonen. Senast imorse fick jag kämpa för det, men tog mig ändå upp den tid jag hade planerat.

För att boosta mig själv och förhoppningsvis er med tips för att hitta energi så här års kommer här ett inlägg med Novemberpepp.

Novemberpepp och om att hitta energin så här års

Jobba med din mentala inställning

Oavsett årstid kan du påverka mycket av det du väljer att göra och hur du väljer att må med din mentala inställning. Se till att inte ha några ursäkter för att inte prioritera träning till exempel. Särskilt under denna mörka tid på året är träningen viktigare än någonsin.

Bestäm dig för att fokusera på sådant som ger dig energi och håll fast vid det!

Nedan följer sådant som ger mig energi i november.

Blombuketter

Köp hem blommor

Nu när vi inte har så mycket blommor att njuta av utomhus så är det mer än lämpligt att köpa hem blommor att pryda hemmet med. Visst ger en vacker bukett på matbordet massor med glädje?!

Träna på SATS

Träning

Som sagt, se till att håll fast vid din träning och tänk inte så mycket på att du antagligen inte är lika solbränd som jag är på bilderna ovan. Det kommer en tid för det igen!

Typ av träning som jag uppskattar extra mycket under november: bikramyoga, tung styrketräning och löpning utomhus på dagen, gärna i en skog.

Var utomhus dagtid så mycket som möjligt

Om man som jag jobbar kontorstider kan det vara svårt att få till den där dosen frisk luft i dagsljus som man så väl behöver. Försök att ta en stund på lunchen till att komma ut och se till att tanka så mycket dagsljus som möjligt på helgerna.

Att nyttja sträckan till och från jobbet till promenader alternativt transportlöpning eller transportcykling. Bilderna ovan visar en magisk solnedgång som jag fick njuta av i november ett annat år när jag transportcyklade hem från jobbet. Tajmingen var verkligen perfekt den gången!

veckans-basta-host-8

hostvinter-1

Njut av det fina

Om det finna vackra höstlöv kvar på sina ställen; njut av dem så länge de varar!

hostvinter-3

Och när frosten och sedan snön kommer; njut av det. För visst är det vackert!?!!

Andra tips:

  • Boka in träffar med vänner, gå på mingel och nätverksträffar och satsa på att vara social. Det ger mycket energi att utbyta tankar med likasinnade!
  • Var inte så hård mot dig själv. Det är trots allt november och det är okej att inte vara sprudlande glad hela tiden då.
  • Mys med tända ljus och te i soffan. Vi behöver vilan också så här års.

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons