Denna lördag har bland annat innehållit kalas för Lillasyster i familjen hemma hos en av hennes kompisar. Jag var med henne där hela tiden då hon gärna ville det och det var kul att se henne och alla andra barn i action. Det bjöds på rejält med fika och bland annat fanns där kokosbollar och chokladbollar. Jag kom då att tänka på dessa ljuvliga rawfoodbollar med kokos och kardemumma och att jag i samband med att jag skrev det inlägget även nämnde de nyttiga kärleksmums som vi gjorde och fikade samtidigt den gången. Det har kommit önskemål om att jag delar med mig av receptet på de nyttiga kärleksmumsen så därför gör jag det nu.
Receptet på dessa kärleksmums är taget från Eva, som vi var hos på magisk yogahelg för några veckor sedan. Om du gillar choklad så kommer du gilla de hälsosamma kärleksmumsen!
Nyttiga kärleksmums – raw food
Botten:
- 2 dl valfria nötter
- 2 dl dadlar (utan kärnor)
- 1/2 dl kakao
- 1 msk valfritt nötsmör
- en nypa salt
- 1 tsk vatten
Frosting:
- 1 avokado
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 msk kokosolja
- 3 msk kakao
- 3 msk honung
- 1 dl riven kokos
Mixa ingredienserna till botten. Degen ska hänga ihop och vara lite kladdig. Tryck ut den i en form och ställ in i frysen.
Mixa alla ingredienserna till frostingen förutom kokos. Låt detta stelna i frysen.
När du är redo för fika tar du fram formen och frosting-smeten. Bred ut frostingen på kakan och strö över kokos. Njut!!!
Vi fikade rawfoodbollarna och kärleksmumsen tillsammans med kaffe. Så gott!
kärleksmumsen ska jag prova, men ha i lite kaffe i toppingen..
Gör så! Kaffet gör säkert att de blir ännu godare!!
Omnomnom, tack för receptet Karin!
Varsågod! Hoppas du testar dem!!