Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Ljuvlig pepparkaksinspiration – mina bästa pepparkaksrecept

hälsosamma pepparkaksbollar

Jag gissar att ni läste mitt inlägg med tårtinspiration härom dagen när jag bjöd på ett gäng tårtor att göra till barnkalas eftersom jag är i färd att planera inför storebrors kalas som vi ska ha här hemma nästa helg.

På lördagen har han kalas för sina kompisar och på söndagen kommer våra familjer hem till oss för att fira honom. Eftersom det födelsedagsfikat sammanfaller med 1:a advent känns det lämpligt mer pepparkakstema på fikat. Gissar att det är fler av er som kommer njuta av pepparkakor i olika former i samband med advent i helgen så därför bjuder jag här på ett inlägg med mina godaste varianter av pepparkaka. Det finns mycket gott att baka med pepparkakssmak!

Mina bästa pepparkaksrecept

Planen imorgon är att jag och barnen ska göra klassiska pepparkakor med glasyr, som de på brickan ovan. Sådana måste ju finnas till advent!

Idag köpte vi pepparkaksdeg i affären för när det kommer till just pepparkakor tar jag gärna den genvägen istället för att göra egen del. När de är gräddade blandar vi sedan en kristyr av florsocker och vatten och spritsar dem med. Det blir både fint och gott!

Pepparkaksbak

Gissar att det kommer se ut typ så här hemma hos oss imorgon!

hälsosamma pepparkaksbollar

hyacint

hälsosamma pepparkaksbollar

En variant av pepparkakor som jag älskar att göra är dessa pepparkaksbollar. Det som är bra med dem är att de också är fyllda med nyttigheter och inget socker eller andra dåliga tillsatser.

pepparkaksbollar

Så här såg det ut en annan gång när jag dukade fram dessa ljuvliga pepparkaksbollar!

Pepparkakskladdkaka recept

Om ni inte har testat att göra pepparkakskladdkaka än så bara måste ni göra det. Om du inte hittar Dumle med pepparkakssmak i butiken kan du göra kladdkakan med vanlig Dumle, men se till att du har pepparkakskrydda i smeten!

Pepparkakscheesecake recept

En festlig efterrätt eller tårta till adventsfikat är denna cheesecake med pepparkakssmak. Jag gjorde en ett år till nyårsafton och den var riktigt omtyckt. Kanske att det blir just denna cheesecake jag gör som tårta till kalaset i helgen?

Mjuk pepparkaka med glasyr - recept

Hur god pepparkakscheesecaken än är så tror jag att jag satsar på en mjuk pepparkaka med frosting. Den su ser på bilden och hittar till via länken är så galet god!!

Förutom att bjuda på pepparkakor med kristyr, pepparkaksbollar och en mjuk pepparkaka med frosting nästa helg är jag också sugen på att göra pepparkakscookies. De som ligger i korgen tillsammans med de klassiska pepparkakorna är verkligen så goda kakor – de har allt det goda som Chocolate Chip Cookies har och dessutom med pepparkakssmak! Få se om jag hinner och orkar baka så pass mycket…

Julfika med lussebullar, pepparkakor och annat gott

En bricka med sådant här adventsfika ska verkligen bli mysigt och härligt att få duka fram nästa helg och speciellt också med tanke på att vi samtidigt får fira vår 7-åring.

Hur firar ni 1:a advent? Blir det också med ett ljuvligt adventsfika?

julhelg-pepparkakshus-3

Hoppas att ni har fått en del pepparkaksinspiration!! Det fick jag i alla fall och jag känner mig riktigt pepp på att börja med pepparkaksbaket imorgon! Men pepparkakshus väntar vi nog lite med att göra…

Lämna en kommentar

Annons
Annons