Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Ett stundande födelsedagskalas – tårtinspiration

Pannkakstårta recept

Den här pannkakstårtan som jag gjorde i somras är helt klart en av de godaste tårtor jag någonsin ha gjort. Håll med om att den är ganska fin också?!!

Jag gjorde den i samband med att Sverige skulle spela en av sina matcher i sommarens VM-turnering. Vi hade just påbörjat vår gemensamma semester och sommarlov i familjen, det var en strålande vacker sommardag (vilket nästan varje dag var i somras) och barnen var glada. Som för de flesta barn är pannkakor, och då särskilt pannkakstårta, en klar favorit, och det gick inte att ta miste på deras förväntan i de glittrande ögonen.

Pannkakstårta recept

Pannkakstårta recept

Denna pannkakstårta är helt fri från raffinerat socker och andra onödiga tillsatser. De naturligt söta bären gör att den blir söt ändå och i övrigt har jag fyllt den med bananer, vispgrädde och lite fibersirap.

Hela familjen älskade den och om du klickar på länken ovan kommer du till receptet. Åh, jag blir själv sugen på att göra den igen!

Varför detta prat om en pannkakstårta helt plötsligt? Jo, snart fyller storebror i familjen sju år och det vankas kalas både för kompisarna och våra familjer. Tanken har slagit mig om jag ska göra pannkakstårta till barnkalaset, men jag tror att jag ska göra det lite enklare för mig. Dessutom gör sig denna pannkakstårta sig bättre på ett sommarkalas.

Istället blir det en vanlig gräddtårta, som storebror själv har önskat sig vara dekorerad med Transformers-figurerna. Få se om jag kommer lyckas med detta…

Här följer lite mer tårtinspiration från barnkalas under tidigare år!

När han fyllde tre år var det första gången jag gjorde en tårta, toppad med en tårtoblat. Då var det Jake och piraterna som stod för temat på kalaset.

Jag gjorde en tårta med tårtoblat även när han fyllde fyra, men har visst inte sparat någon bild på det.

fodelsedagstarta-ljus

På 5-årskalaset var det Paw Patrol som stod för temat…

födelsedagskalas för vår 6-åring

födelsedagskalas för vår 6-åring

… och förra året, när han fyllde sex år, fick han blåsa ut ljusen på en tårta med Pyjamashjältarna.

Det har i alla fall varit variation på tårtorna, får man säga! När jag igår nämnde till honom att jag inte har hittat någon tårtoblat med Transformers som motiv blev han smått uppgiven. Ikväll ska han och jag sätta oss framför datorn och se vad vi kan hitta som han är nöjd med och klicka hem till kalasförberedelserna.

4-årskalas med Frost-tårta

4-årskalas med Frost-tårta

När Lillasyster ska ha kalas är det Elsa som gäller och min gissning är att det kommer sitta i några år. Denna Elsa-tårta gjorde jag till det 4-årskalas hon hade med kompisarna i somras.

Tårta och ljus på min 39-åriga födelsedag

Tårta och ljus på min 39-åriga födelsedag

Vad det än blir för tårta till storebrors kalas så kan vi vara säkra på att han kommer klara av att blåsa ut ljusen galant. När jag tänker efter vore det ändå härligt med en maffig pannkakstårta, likt denna. Men vi får se. Det är han som får bestämma!

7 kommentarer

  1. jag tycker ju det. men enl vissa får man ju inte tycka mat är ljuvligt o man får inte heller lära sin barn att njuta av mat.. Har lite svårt för det, anser ju att det handlar om att lära sig att njuta är helt ok likaväl som att man kan äta allt men inte alltid.

Lämna en kommentar

Annons
Annons