Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Träningstips med Mini Bands

Träningstips med Mini Bands

Inlägget innehåller affiliate-länkar

Hej bästa du! Denna onsdag vill jag tipsa på grymt bra ben- och rumpövningar som du kan göra med Mini Bands. Jag har sedan länge tränat med vanliga gummiband, men det var ganska nyligen som jag upptäckte minivarianten av gummibandet, det vill säga Mini Bands. Med hjälp av dessa kan du ta din hemmaträning till en helt ny nivå!

Träningstips med Mini Bands

På bilden ovan visar jag hur man kan använda ett vanligt gummiband till ett slags Mini Band. Man knyter helt enkelt en knut så att bandet sluts i båda ändarna. Det fungerar super bra, men jag får ändå säga att jag är nöjd med att nu har köpt riktiga Mini Bands.

Träningstips med Mini Bands

Jag har nu Mini Bands av två varianter, men det finns fler än så att välja på. Just dessa Ompu Mini Bands går att köpa i ett pack om fyra på till exempel GymGrossisten. Varje Mini Band har ett visst viktmotstånd, vilket gör att de lämpar sig för olika slags övningar och för olika förutsättningar. Vill du hellre köpa Mini Bands en och en går det att göra det här.

Träningstips med Mini Bands

Här kommer nu några tips på vad du kan göra med dina Mini Bands:

Trä ett eller ett par Mini Bands runt benen och börja gå åt sidan. Du för alltså ett ben i taget sidledes åt det ena hållet. Försök att ta så stora kliv som möjligt medan du fortfarande håller benen raka. Du kommer märka att du får ta i lite extra när du tar dina steg och det är det som är meningen!

Ta förslagsvis 15 steg i ena riktningen och stega sedan tillbaka med lika många steg åt det andra hållet.

Träningstips med Mini Bands

Dina knäböj får en helt annan dimension med Mini Bands. Gör samma sak där, trä ett eller ett par Mini Bands runt benen, och sjunk sedan ner i ett knäböj. Variera genom att stå olika brett med benen.

Träningstips med Mini Bands

Jag märkte själv att ett av de Mini Bands jag köpte hade lite för svagt viktmotstånd så med det bandet behöver jag jobba med större rörelseomfång alternativt kombinera det med ett annat Mini Band.

Kolla in de olika Mini Bands som går att välja på här och scrolla ner för att få info om de olika bandens viktmotstånd.

Träningstips med Mini Bands

Boom! Min hemmaträning är tagen till en helt ny nivå nu!

Inlägget innehåller affiliate-länkar

Lämna en kommentar

Annons
Annons