Precis som jag tidigare har utlovat delar jag i detta inlägg med mig av receptet på det ljuvligt goda bröd, som jag och tjejerna fick njuta av på vår Yoga Island-helg tidigare i höst. Det här brödet är grovt, proppat med näring och helt glutenfritt. Och framför allt så är det galet gott! Eva själv kallar det för Yoga Island bröd – ett bra namn, tycker jag.
När vi kom fram till Kyrkesund på fredagen hade Eva redan bakat ett par limpor av detta magiska bröd. Vi kunde alltså njuta av det redan till middagen på fredag kvällen. Brödet smakade magiskt tillsammans med brieost och den quinoasallad som vi åt till middag!
Vi fortsatte sedan att njuta av det goda brödet under resten av helgen. Här ser ni det tillsammans med den frukost som vi åt på söndagen. Jag gissar att ni riktigt ser hur gott det är?! Här komme receptet.
Yoga Island bröd – recept
- 1,5 dl solrosfrön
- 1,5 dl pumpafrön
- 1 dl hasselnötter
- 1 dl linfrön
- 5 dl havregryn
- 3 msk chiafrön
- 4,5 msk fiberhusk
- 2 tsk havssalt
- 2 msk agavesirap
- 4 msk kokosolja
- 5 dl vatten
- fänkål och/eller aniskrydda efter smak
Klä en avlång form med bakplåtspapper.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält kokosolja och blanda ner agavesirap och vatten. Blanda ihop allt och häll ner i formen – låt stå i minst två timmar (det kan även stå över natten).
Brödet ska sätta sig så att om man drar i kanterna på bakplåtspappret så ska smeten hänga ihop.
Sätt ugnen på 175 grader och baka brödet i mitten av ugnen i 20 minuter. Ta sedan ut brödet ur formen och baka ytterligare 30-40 minuter med brödets undersida uppåt. Ta ut och låt svalna.
Att äta detta goda bröd med keso och päron var också en succé. Åh, jag måste baka detta bröd själv snart. Det är verkligen magiskt!
Tack Eva för det goda receptet!
Det är inte alltid jag tycker nyttigt bröd ser gott ut, men det där ser jäkligt smarrigt ut!! 😀
Kul att detta frestar dig! Det är verkligen såååå gott!!