Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Julafton i Åre

Julafton i Åre

För första gången någonsin, efter att ha haft vår Åre-lägenhet i över tio år, firar vi jul just här. När vi berättade för barnen tidigare i höstas att vi skulle fira julen i Åre i år blev storebror först bestört. Rutinmänniska som han är så tyckte han det var tråkigt att julen inte skulle vara sig lik i år, men när vi kom överens om att vi skulle göra Åre-boendet lika julmysigt som vårt vanliga hus tyckte han att det skulle bli ett roligt äventyr. Och nu med julafton i backspegeln tycker jag att vi lyckades ganska bra med att göra det julmysigt här.

Jag befinner mig fortfarande i julbubblan, njuter av att logga ut och koppla av, men vill ändå kika in här en stund för att berätta om hur vår julafton i Åre var.

Kvällen innan julafton kom vi fram till Åre efter att ha åkt vägen förbi barnens farmor och farfar i Östhammar och firat jul med dem. Min syster och pappa kom också till oss i Åre kvällen innan Dopparedagen och för att fira julen på Åre-vis åkte vi ner till byn mitt på dagen på julafton.

Där, mitt på torget, stod granen både hög och grann och vi roade oss med att gå runt i de små bodarna. Barnen lämnade in sina önskelistor till tomten och vi drack glögg samt dansade runt den stora granen.

Åre by var verkligen fin i sin juleskrud och det var så härligt att få vara ute för ett par timmar.

Vart jag än tittade var där julbelysning, snö och glada människor – Så härligt!

Efter dansandet åkte vi hem till Åre Björnen igen. Vi tände ljus och kurade in oss i stugvärmen.

Syster hade tagit med sig hemgjord glögg (hennes specialitet), julte och lite annat. Gott och värmande!

Barnen var glada över att få ha moster och morfar som sällskap och efter att ha ätit gröt och skinksmörgås till lunch hängde vi. Gissa vem som blev lycklig när hon ett par timmar senare fick en likadan fläta som moster har i en av sina julklappar?!!

Vi hade tagit med några av våra favoriter när det kommer till julpynt hemifrån och jag tycker att vi lyckats bra med att förgylla lägenheten här med jul och ljus. Ur högtalarna spelades det julmusik och stjärnan lyste så fint med snön i bakgrunden.

Älsk på braskaminen som vi har här i Åre.

Där uppe på loftet fick syster sova och änglarna fick lysa så fint där.

När mörkret började komma började Kalle och hans vänner på TV’n.

Och efter det var det dags för julklapparna. Den lilla julgranen som vi tog med hit till Åre är det enda julpynt jag inte gillar här. Men att ta in en riktig, stor gran in hit orkade vi inte med som projekt…

Det blev inga hysteriska mängder med julklappar i år och det är jag glad för. Var både medvetet och tacksamt!

Framåt sena kvällen dukade vi fram med ett julbord i köket. Alla var egentligen ganska så mätta vid det laget efter allt godisätande under eftermiddagen. Men är det jul så är det och julmaten behövde ätas så det gjorde vi.

I ett boende som detta där vi inte har precis allt insåg vi att vi saknade servetter lagom till att vi skulle duka bordet. Fiffig som min syster är gjorde hon då konststycket att vika så här fina servetter av hushållspapper. Bra gjort, va?!!

Nu är julen slut, min syster och pappa har åkt hem, men vi andra är kvar några dagar till. Skidåkning och stughäng är vad vi ägnar oss åt – inte helt fel det. Kan nog säkert bli fler jular i Åre om jag känner alla i min familj rätt!

Hoppas att även du har haft en fin jul och njuter av några sköna dagar så här under julveckan!!

Lämna en kommentar

Annons
Annons