Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Mina godaste recept på julgodis

peanut butter cups julgodis

December är en ljuvlig månad på många sätt. En av anledningarna till det är för att det går bra att göra julgodis hela månaden lång. Och det är inte bara på julafton man får njuta av det, utan det går bra under hela december. Jag samlar i detta inlägg mina absoluta favoriter när det kommer till julgodis att göra själv. Låt dig inspireras av både nyttigt julgodis och onyttigare varianter av det!

Julafton 2017 hemma hos oss

Mina bästa julgodis-recept

Här ovanför ser ni det som brukar vara godisbordet till jul hemma hos oss. Intill det står den glittrande julgranen och på julgodisbordet finns både köpta sorter och hemgjorda sorter. Man kan konstatera att det är främst julgodis av choklad och kola hemma hos oss.

rocky-road-

rocky-road-

rocky-road-

Rocky Road

Att göra egen Rocky Road är ett måste till jul. Här hittar ni mitt klassiska recept av Rocky Road, en variant som jag fyller med mini-marschmallows, Dumle-kolor och jordnötter.

paskgodis nyttig Rocky Road

nyttig rocky road

Nyttig Rocky Road

Utöver den klassiska Rocky Road-chokladen brukar jag också göra en nyttigare variant. Denna nyttiga Rocky Road är gjord på choklad utan socker samt fylld med gojibär, bovetepuffar och jordnötter. Mums!

peanut-butter-cups-julgodis-3

Peanut Butter Cups

Dessa ljuvligheter är gjorda på choklad, jordnötssmör och jordnötter. Du hittar receptet på dessa Peanut Butter Cups här!

pepparkaksbollar

Pepparkaksbollar

Ni har hört det förr, men jag måste ta med dem även i detta inlägg. Gör dessa pepparkaksbollar till adventsfikat eller godisbordet. Du kommer inte ångra dig!

raw-lakritsfudge-2

Lakritsfudge

Fudge och kola av alla de slag hör ju julen till. Varför inte testa att göra denna variant av raw lakritsfudge i år?!!

nyttig-vaniljfudge-recept-4

Vaniljfudge

En annan god variant av fudge är denna vaniljfudge som du gör enkelt och smakar himmelskt.

Ett sista recepttips är det på hälsosam Snickers, som också fungerar ypperligt att göra som julgodis. Kolla in receptet via länken!

Det var ett gäng tips på ljuvligt gott julgodis. Hoppas att jag har inspirerat er till att testa något nytt i år och att ni passar på att njuta hela månaden lång av det!

Lämna en kommentar

Annons
Annons