Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Årets bästa 2018 – min årskrönika 2018

Yoga strand Norge

Här sitter jag nu på årets sista dag och tänker på det år som snart har passerat. Jag älskar att minnas och reflektera, mycket för att de fina stunderna fortfarande värmer mitt inre, men också för att jag vill ta lärdomar av det jag har gjort så att jag kan göra ännu mer av det som var bra framåt.

2018 är inte ett år som sticker ut som super speciellt för mig. Jag menar, jag har varken fött barn, gift mig eller gjort något annat stort av den karaktären. Men när jag nu reflekterar och minns tillbaka inser jag att året har innefattat många fina stunder ändå och ofta är det dessa guldkorn i vardagen som betyder mest på något vis.

Årets Åre

2018 var året när vi var i vårt Åre-boende hela tre gånger. Så många gånger på ett och samma år har vi aldrig varit där, men jag gör det gärna igen.

Skidåkning i Åre Björnen
skidåkning i Åre
Skidåkning i Åre Björnen

I början av året, i slutet av januari, var vi där för en veckas skidåkning. Alltså magin i det vinterlandskap vi fick uppleva då!

middag i Björnen, Åre
Utsikt, Åre Björnen

I somras var vi där i samband med vår husvagnssemester. Vi tog vägen förbi Åre efter att vi hade varit i Norge och stannade där en fyra dagar. Jag har aldrig upplevt Åre i 30 grader och en så strålande sol tidigare. Det var härligt och det blev många bad i Åre-sjön!

Magisk morgon i Björnen, Åre

För första gången firade vi jul i Åre i år. Super mysigt med dans kring granen i Åre by, att mysa i stugan med familjen hela julveckan och att få åka skidor ett par dagar också.

Årets löparlopp

Tjejmilen21k 2018 - Karin Axelsson

Eftersom det var ett gäng år sedan jag sprang ett längre lopp bestämde jag mig tidigt på året för att jag skulle springa en halvmara under 2018. Så fick det också bli när jag på våren sprang premiären av Tjejmilen 21k på Djurgården. Läs hela min race report via länken.

Aktiviteter med jobbet - Stafesten

På hösten sprang jag och kollegorna Stafesten. Mitt lag vann!

Årets bästa träningsminnen

Vårt utegym i trädgården
Vårt utegym i trädgården

Att mannen och jag byggde ett eget utegym i trädgården var en så himla bra grej. Mest var det förstås mannen som byggde, men jag hjälpte i alla fall till med förarbetet i form av att gräva groparna och så.

Utegymmet har varit en riktig boost för min träning under sommarhalvåret 2018. Under semestern tränade vi en del pass ihop hela familjen och annars har jag kunnat träna i det tidiga morgnar innan jobbet.

träning i utegym

Jag längtar så tills snön smälter och det börjar bli vår för då ska jag börja nyttja detta gym igen!

Läs här om hur vi byggde vårt utegym.

Stand Up Paddling - SUP i Norge - mina bästa tips

Ett annat härligt träningsminne var när jag testade Stand Up Paddleboarding för första gången i en fjord i Norge. Läs om mina bästa tips för Stand Up Paddleboarding här.

Yoga på en strand i Norge

Det var också vid den lagunen i Norge som jag yogade en morgon. Den upplevelsen kommer jag aldrig att glömma!

utegym i Västervik

Sommaren var för övrigt en bra träningsperiod för mig. Det var visserligen oftast lite för varmt för att springa längre sträckor, men jag körde många träningspass på stranden i kombination med bad. Så härligt!!

Här ovan ser ni mig i utegymmet på campingen i Västervik där vi bodde några dagar i samband med vår husvagnssemester nummer 2.

Årets boost

Karin Axelsson i trädgården

Den långa varma sommaren var verkligen en boost. Tänk, värmen började i samband med den här helgen i maj och slutade inte förrän i september någon gång. Så tacksam!

Läs här om hur det blev med min Bucket List för sommaren 2018.

Fulaste jultröjan Pineberry

En annan boost 2018 är allt skoj vi har haft på jobbet samt hur bra det har gått för oss. Här ser ni delar av gänget i “fulaste jultröjan”-tävlingen som vi hade nyligen. Ni förstår hur boostad jag blir på dagarna av dessa personer, eller hur?!!

Årets vackraste

Morgonpromenad i Åndalsnes, Norge
Morgonpromenad i Åndalsnes, Norge

Om jag ska välja en plats som den vackraste 2018 så får det bli Åndalsnes i Norge där vi var i närmare en vecka under vår husvagnssemester nummer 1. Bilderna ovan får tala för sig själva!

Trollstigen i Norge

En av dagarna åkte vi Trollstigen till Geiranger. Väldigt vackert det med!

Årets mysigaste

Husvagn med sjöutsikt

Såklart är all tid jag har spenderat med familjen den mysigaste. Våra husvagnssemestrar i somras var resor när vi fick umgås riktigt mycket och uppleva mycket fint tillsammans. Dagarna i Sunne när vi bodde precis intill sjön Fryken var mysiga!

Sunne camping

Att få somna till en sådan här vacker kväll var både magiskt och mysigt!

Tälta i trädgården med barnen
Tälta i trädgården med barnen
Tälta i trädgården med barnen

En annan mysig händelse under 2018 var när jag och barnen sov ute i paviljongen i trädgården en natt i juli. Vi bäddade i ordning i soffan och på en stor madrass och så låg vi och spejade med kikare in mot skogen innan vi somnade.

Jag kommer lätt vilja göra en sådan övernattning sommaren 2019 också!

Årets skada

Nu kommer vi till årets tråkigaste rubrik, nämligen den som handlar om min skada av knät. Det var i slutet av augusti när jag och mina kollegor var på en boxningsklass, som jag hade bokat för oss. Jag var övertaggad och vi skulle göra en burpee följt av ett tuck jump. Det var efter det höga hoppet som jag landade snett och vred till samma knä som jag skadade förrförra året i skidbacken.

Hela hösten har jag fått först rehaba och sedan anpassa min träning till sådant jag kan träna. Först nu börjar knät vara nästan helt bra och jag är glad över att jag kunde åka så pass mycket skidor som jag kunde när vi var i Åre nu i veckan. Nu håller jag tummarna för att jag ska hålla mig skadefri 2019!

Årets tjejhelger

Yasuragi yoga

Vi har fått in en bra rutin i att jag och mina närmaste kompisar tar en gemensam tjejhelg i halvåret. I början på året var vi en helg på Yasuragi, så härligt.

Bästa vänner
Tjejhelg på Kyrkesund, Tjörn

Och i höstas åkte vi till Eva som har ett hus i Kyrkesund på Tjörn, i vilket man kan boka yogahelg. Det var precis vad vi gjorde!

Yoga Island - yoga med Eva Bodestig
Yoga Island - häng vid inomhuspoolen

En hel helg med yoga, tjejsnack, promenader på klippor och god mat. Så ljuvligt!!

Läs om:

Årets Instagram

Kollar man vilka av mina Instagram-bilder som gillades mest 2018 så hittar man dessa nio. Känns som att Åre, solnedgångar och soluppgångar ligger högt uppe på listan och det stämmer verkligen att det är sådant jag har njutit massor av 2018. Om ni inte redan följer mig på Instagram så hittar ni mig här: @fitnessochhalsa.

Nu ska jag njuta av denna sista dag av mitt 2018 och imorgon ska jag se till att starta mitt 2019 på bästa möjliga sätt. Gör som jag, fundera över vad du har gjort bra och under vilka stunder du har varit lyckligast under 2018 och ta med dig det in i nästa år!

Lämna en kommentar

Annons
Annons