Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Gör din egen pepparkakskrydda

Gör din egen pepparkakskrydda

Det blev en hel del julbak och julstök i helgen som var. Det gäller ju att passa på så här en vecka innan jul och det kommer bli en hel del julbakstips här i bloggen under denna vecka. Vill ju inte att ni ska missa något av allt det goda jag har att tipsa om inför jul!

egen pepparkakskrydda

Pepparkakskrydda – DIY

Dagens inlägg handlar om hur du gör din egen pepparkakskrydda. Just den kryddblandningen är ett absolut måste i juletider, enligt mig, och det är super enkelt att göra den själv.

egen pepparkakskrydda

Bilderna ovan är från förra året när jag gjorde min egna pepparkakskrydda och det visade sig att jag var tvungen att göra det i år också. När jag och dottern var och handlade ingredienser till helgens julbak fanns det ingen pepparkakskrydda i affären. Jag var helt enkelt tvungen att köpa hem de fyra kryddor som behövs till denna blandning och så gjorde vi den själva när vi kom hem.

Jag fick god hjälp av dottern denna gång att göra kryddblandningen. Men så är det också så enkelt att jag tror att de flesta 4-åringar klarar av det.

Din egna pepparkakskrydda – Gör så här:

Ta lika mycket av följande fyra kryddor i malen form:

  • Kanel
  • Kardemumma
  • Nejlikor
  • Ingefära

Blanda kryddorna till en enda mix. Det går fint att göra det i en mortel, som vi, men det är inget måste. Det viktiga är att du rör ihop dem ordentligt. Tada, så har du din egen pepparkakskrydda!

Senast igår kväll åt jag av denna ljuvliga kryddmix tillsammans med naturell fil, banan och granola. Åh, så gott!

Vi bakade såklart något riktigt gott av denna krydda i söndags när vi gjorde den. Det får du veta mer om senare i veckan!

Lämna en kommentar

Annons
Annons