Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Pepparkaksmuffins med glasyr

Pepparkaksmuffins med glasyr recept

Som ni vet frossar jag i sådant med pepparkakssmak under hela december. När det kommer till kakor tycker jag den mjuka pepparkakan är allra godast och här bjuder jag på en riktig favorit: pepparkaksmuffins med glasyr.

Jag bakade dessa ljuvligheter förra helgen och i fredags, på årets sista jobbdag, hade jag med dem till fikat med kollegorna. Det kändes som att kollegorna gillade dem lika mycket som jag!
Kanske att du har något kvar att baka till jul så tycker jag att det är detta du ska baka.

Pepparkaksmuffins med glasyr

ca 12 stycken

  • 3 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl muscovadosocker
  • 75 g smör
  • 1/2 dl gräddfil, fil eller naturell yoghurt
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 2 tsk pepparkakskrydda

Frosting

  • 50 g smör (rumstemperatur)
  • 100 g cream cheese
  • 3 dl florsocker
  1. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smält smör och gräddfil, fil eller yoghurt.
  2. Sikta ner mjölet blandat med bakpulver och pepparkakskrydda. Blanda till en jämn smet.
  3. Häll smeten i formar (fyll 2/3 av formen) och grädda på 200 grader i ca 15 minuter. Låt svalna.
  4. Frosting: Vispa samman smör, cream cheese och siktat florsocker till en slät kräm. Spritsa eller bred ut frosting på varje kaka och garnera med vintrigt strössel.
Visst blev de fina?!!
Om du inte har sådant här strössel hemma fungerar det bra att stoppa ett litet pepparkakshjärta i varje muffins. Då får du extra mycket pepparkakssmak!

Receptet är hämtat från Mitt Kök.

Lämna en kommentar

Annons
Annons