Som ni vet frossar jag i sådant med pepparkakssmak under hela december. När det kommer till kakor tycker jag den mjuka pepparkakan är allra godast och här bjuder jag på en riktig favorit: pepparkaksmuffins med glasyr.
Pepparkaksmuffins med glasyr
ca 12 stycken
- 3 ägg
- 1 dl strösocker
- 1 dl muscovadosocker
- 75 g smör
- 1/2 dl gräddfil, fil eller naturell yoghurt
- 3 dl vetemjöl
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 2 tsk pepparkakskrydda
Frosting
- 50 g smör (rumstemperatur)
- 100 g cream cheese
- 3 dl florsocker
- Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smält smör och gräddfil, fil eller yoghurt.
- Sikta ner mjölet blandat med bakpulver och pepparkakskrydda. Blanda till en jämn smet.
- Häll smeten i formar (fyll 2/3 av formen) och grädda på 200 grader i ca 15 minuter. Låt svalna.
- Frosting: Vispa samman smör, cream cheese och siktat florsocker till en slät kräm. Spritsa eller bred ut frosting på varje kaka och garnera med vintrigt strössel.
Receptet är hämtat från Mitt Kök.
förgående artikel
Veckans bästa ♥
nästa artikel