Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Barry’s Bootcamp

Barry's Bootcamp

Via Fitness Collection har jag vid det här laget testat närmare ett 10-tal olika träningsformer och träningsstudios, som jag inte hade provat på innan. Förra veckan var jag på ett Barry’s Bootcamp-pass för första gången och det var verkligen en upplevelse. Här berättar jag mer om hur det är att träna på Barry’s Bootcamp, som enligt dem själva är världens bästa träning.

Barry’s Bootcamp

Innan jag gick på passet hade jag hört mycket positivt om detta amerikanska träningskoncept så mina förväntningar var höga när jag kom dit. Jag möttes av glada människor och en snygg inredning när jag klev in på studion på Jakobsbergsgatan 21 i Stockholm. Jag blev tilldelad en plats i salen och sedan gick jag för att byta om.

Barry´s Bootcamp Stockholm

Passet jag hade anmält mig till hette Butt & Legs och precis som alla olika klasser i konceptet så var upplägget en mix av löpbandsintervaller och styrkeövningar intill en step up-bräda.

Inne i salen var det nedsläckt utöver den coola discobelysningen som gjorde att det snarare kändes som en fredag kväll än en tisdag morgon klockan 7. Jag tillsammans med hälften av gruppen fick inleda passet vid styrkestationen. Vi blev guidade att göra olika styrkaövningar med minibands, gummiband och hantlar som alla tog riktigt bra på ben och rumpa.

Efter ungefär 10 minuters styrkeövningar var det dags för oss att byta plats med andra halvan av gänget och då inta varsitt löpband. Där körde vi intervaller tills dess det var dags att byta plats med varandra igen. Passet fortsatte sedan på det sättet, vi varvade ca 10 minuter på styrkestationen med ca 10 minuter på löpbandet.

Stämningen i salen var galet peppig. Det var verkligen som att festa loss på en club, bara det att vi tränade istället för att dansa och vi drack vatten istället för något annat. Eftersom det var första gången för mig på en sådan klass så tog jag det lite lugnt med löpbandsintervallerna. Jag var liksom inte helt säker på hur mycket jag skulle orka baserat på att jag inte visste hur länge vi skulle hålla på. Men nästa gång kommer jag veta bättre och då kommer jag kunna trycka på bättre.

Konceptet Barry’s Bootcamp är verkligen coolt och jag skulle gärna träna där regelbundet. Via Fitness Collection är det dock väldigt svårt att få möjlighet att anmäla sig då platserna är extremt begränsade.

Utöver passet Butt & Legs som jag var på finns det dessa olika träningspass att välja på under en Barry’s Bootcamp-vecka:

  • Arms & Abs
  • Chest, Back and Abs
  • Hardcore Abs
  • Full Body

Det går med andra ord att träna hela kroppen och både få riktigt bra styrketräning tillsammans med riktigt bra konditionsträning bara genom att träna på Barry’s.

Om Barry’s är världens bästa träning? Ja, en av dem i alla fall, det tycker jag. Testa du med om du har möjlighet. Det tycker jag verkligen!

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons