Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

En typiskt härlig vinterhelg

Vinterdag i skogen

När helgen har varit så fin som den vi just har haft så är jag fulltankad med energi nu när måndagen kommer. Helgen som var har bjudit på strålande sol, massor med snö, en hel del utomhusaktiviteter och underställ på nästan hela tiden. Helt enkelt, en typiskt härlig vinterhelg!

Lördag morgon började med att min galna familj fick för sig att sätta rekord i antal armhävningar på raken. Det var mannen som började och vi andra hakade glatt på så innan frukost hade vi alla inte bara maxat oss i armhävningar, utan också i dips samt gjort en hel del magövningar och knäböj också.

Medan det var bedårande vackert utanför köksfönstret åt vi vår frukost, städade huset och sedan gick vi ut.

Det blev promenad i skogen och lillasyster satt glatt i pulkan under hela promenaden.

Sorry att jag tjatar om det, men jag älskar verkligen att bo så nära denna fina skog!

Det kändes som att det bara var vi ute. Vi mötte i alla fall ingen annan och det var så vackert att blicka upp mot trädkronorna.

Efter att ha gått genom skogen en stund kom vi ut till det stora fältet. Där var det lika vackert som på ett julkort och jag var tvungen att stanna upp och knäppa några bilder.

Sedan fortsatte vi vår vinterpromenad över fältet, bort till andra sidan och sedan tillbaka en annan väg till vår skog och hem.

När snön har försvunnit är det här jag och mannen ska springa trail och öva oss inför Tough Viking, har vi tänkt.

Så här fint var det på vår gata när vi kom hem igen.

Och bakom vårt hus stoltserade de höga tallarna med snö och frost på sina trädkronor.

Efter att vi ätit lunch och det hunnit bli eftermiddag blev det ännu vackrare där ute. Jag var tvungen att dra fram kameran igen och springa ut för att föreviga detta. Konstigt egentligen, jag bor ju här och kommer garanterat få njuta av samma vackra vy igen och ändå kände jag mig tvungen att ta några bilder just denna stund.

Jag kan liksom inte tröttna på denna vy!

Det var inte tråkigt alls att stå i köket och diska när utsikten var denna. Lika fin var den på söndagen när jag stod där igen.

Sedan kom mörkret snabbt och det var mysigt att kura inomhus istället.

Söndagen bestod också av en hel del utomhusaktiviteter. Vi åkte pulka i den lilla pulkabacken och hela familjen åkte skridskor för första gången någonsin. Kul, kallt och lite läskigt, är min sammanfattning av det!

Så tacksam för denna vita fina helg, till skogen bakom vårt hus och att vi har fått massor med kvalitetstid ihop med familjen den här helgen. Barnen är såklart överlyckliga när det nu finns så mycket snö och själv känner jag mig nästan som ett barn på nytt när det är så här.

Lämna en kommentar

Annons
Annons