Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Ett 2019 med mer dagsljus och frisk luft

Utegym

Jag brukar normalt sett inte avge nyårslöften, bara i de fall när jag ändå har tänkt att sätta upp ett nytt mål. Jag tycker liksom inte att man ska ge löften eller sätta mål bara för att det är en viss dag – utan det ska man göra när man behöver det och vill det.

I år är det en sak som jag vill få mer av 2019 och det är frisk luft och dagsljus under vinterhalvåret. När vi är i Åre eller vi är lediga under en längre period är det inga problem för mig att skrapa ihop de där timmarna dagsljus och frisk luft som jag behöver, men i vardagen och även om det är helg är det svårare. Det finns ju inte så många timmar med ljus per dag och då ska man hinna jobba samt fixa X antal saker inomhus också.

Jag vet att den trötthet jag har känt av på sistone säkert har med avsaknaden av dagsljus att göra och därför har jag lovat mig själv att inte nedprioritera utomhusstunderna längre. Oavsett de bestyr jag har inomhus ska jag ge mig ut varje dag medan det är ljust, om så för en liten stund och oavsett väder. Då kommer jag bli en piggare och gladare mamma, fru och medmänniska. Det är jag säker på. Och jag började redan på årets första dag, dvs igår!

Något av det första jag och barnen gjorde igår efter att vi hade tagit en lång sovmorgon och ätit frukost var att ge oss ut i trädgården. Nästan all snö hade smält bort av regnet på nyårsaftonens kväll och gräsmattan var grön. Jag var sugen på att testa några övningar i utegymmet. Varför vänta med det till våren liksom, så det gjorde vi. Barnen ville såklart hänga på!

När jag reflekterar över dagen, nu så här morgonen efter, så är det denna stund utomhus med barnen som var den bästa. Vi fick frisk luft, rörelse och gemenskap – det bästa av allt!

Att vi (hm, mannen…) byggde detta utegym i somras var något av det bästa. Här har vi bra träningsmöjlighet och lekplats i ett. Alla i familjen trivs verkligen i detta utegym!

Jag testade mig i armgång och chins. Gick hyfsat, men jag behöver träna på det mer för att komma tillbaka till min forna form när det kommer till dessa två övningar. Men det var inte vad jag tränade eller hur det gick som var viktigt denna gång. Det viktiga var att detta var första dagen på året när jag gjorde det som jag kommer göra mycket av under hela 2019, dvs vara ute i frisk luft och i rörelse.

Har du avgett något nyårslöfte i år?

Lämna en kommentar

Annons
Annons