Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Ut med gran och in med vinterpynt

Vinterpynt med hyacinter och ljus

Egentligen ska man väl vänta till 20:e Knut innan man kastar ut julen, men vi gjorde det redan i helgen som var och det var så skönt. Hur mycket jag än älskar att pynta med tomtar och ljus samt dekorera granen då i december så tycker jag det är minst lika skönt att säga hejdå till allt sådant så fort nyårshelgen är över.

Barnen hjälpte till att städa bort julen och det var framför allt granen vi fick tampas länge med. Jag har aldrig varit med om en gran som har barrat så mycket. Vi hade bokstavligen talat alla barr på vårt vardagsrum innan den var utanför dörren. Inte jätte kul att städa allt det…

Nu är det mer avskalat hemma hos oss och jag njuter av det. Hade tänkt pryda bordet med tulpaner eller liknande, men när vi var och handlade kom jag på att hyacinten ju är en fin vinterblomma, som jag tycker att vi borde njuta av även i januari. Älskar doften från den och har absolut inte tröttnat på hyacint under julen. Så ett gäng sådana fick det bli!

Jag gjorde i ordning ett vintrigt fatmed hyacinter, ljus, glittriga stjärnor och en pinjekotte. Tycker att det blev ett fint vinterpynt!

Visst ni att om man lägger pinjekotten varmt så kommer de små kärnorna fram, som går att äta?! Få se vad denna kotte kommer leverera!

Lämna en kommentar

Annons
Annons