Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Livshjulet och de åtta tårtbitarna

Jag brukade ofta lyssna på podden Livshjulet med Anna Hegestrand när den var aktuell. Detta är nog säkert över fem år sedan jag lyssnade senast, men när jag nu kollar upp den igen ser jag att den höll igång tills för ungefär ett år sedan. För er som har missat den så kan jag berätta att det var en intervjupodd där Anna träffade en känd person i varje avsnitt och intervjuade den om sitt Livshjul.

Vad är då Livshjulet?

Livshjulet består av åtta tårtbitar där vardera tårtbit representerar ett område i livet. För att må så bra som möjligt och ha balans i livet så hjälper det om man är tillfreds inom så många av tårtbitarna som möjligt.

När man ska sätta upp mål för sig själv är det klokt att tänka utifrån Livshjulet och de åtta tårtbitarna. Inom den eller de tårtbitar som du i dagsläget inte är helt tillfredsställd sätter du upp ditt eller dina mål.

De åtta tårtbitarna i Livshjulet

Följande är de åtta olika tårtbitarna i Livshjulet:

🍰 Familj/vänner

🍰 Hälsa/friskvård

🍰 Karriär

🍰 Ekonomi

🍰 Personlig utveckling

🍰 Romantik/betydelsefulla relationer

🍰 Boende/fysisk omgivning

🍰 Fritid/hobby/nöjen

Fundera över vilka områden som du mår bäst inom idag och vilka du vill öka din tillfredsställelse inom. Det är inom de sistnämnda du ska lägga ditt fokus när du sätter upp målsättningar för dig själv.

Hur är det med er, gav ni några nyårslöften i början av året? Utgick du då från detta tänk? Om inte kan det vara idé att tänka om och kanske omformulera målen.

För egen del satte jag ju målsättningen att vara utomhus mer. Än så länge har det fungerat bra och jag tycker att jag har lyckats med mer utomhusvistelser än tidigare. För mig går det målet in i både tårtbiten Hälsa/friskvård och i Fritid/hobby/nöjen.

Om du vill lyssna på podden jag skrev om i början av inlägget så hittar du den här. Lycka till med ditt Livshjul och dina målsättningar!

Lämna en kommentar

Annons
Annons