Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

När träningspeppen inte är total

Styrketräning på World Class Vasastan

Under jullovet har jag tagit det ganska lugnt med träningen. Förutom skidåkning och promenader i Åre så har jag vilat och det har varit helt enligt plan. Jag tror på att ha några perioder per år med mer vila och mindre träning och jag kände att det efter en höst med mycket träning var välbehövligt för kroppen nu under jul.

När jag tidigare denna vecka skulle starta igång med träningen igen kan man ju tro att jag skulle vara super pepp på att träna, men det var inte riktigt så. Nyårsdagens utepass som jag skrev om här hade mer fokus på utomhushäng än själva träningspasset så det räknar jag inte in. Då var det den friska luften och dagsljuset som jag var pepp över.

Jag vet inte varför, men när jag skulle starta dagen på gymmet igår var jag inte alls sugen på att träna. Jag hade mycket hellre legat kvar i sängen en stund till och skippat gymmet. Men jag tvingade mig dit ändå och det visade sig bra att jag gjorde det.

Det brukar vara ett bra recept för mig att starta igång ett träningspass med låg ambitionsnivå och ta det för vad det blir och det var också så jag tänkte igår när jag startade igång mitt gympass. Jag inledde med några av mina favoritövningar med hantlar för axlar och i och med det började träningsruset infinna sig.

När jag sedan fortsatte med övningar för rygg och bröst var träningspeppen helt klart på plats och jag var åter inne i min träningsbubbla. Kanske var det bara lite ovana som gjorde mig segstartad? Eller så är det mörkret som fortfarande gör mig mer sänkt än normalt sett? Oavsett vad så handlade det bara om att ta sig över den första tröskeln och sedan var det som vanligt med träningsglädjen igen.

Kan ni känna igen er i det, att träningsglädjen inte alltid är självklar utan att den ibland behöver tvingas fram?

Vad tränade jag då under gårdagens träningspass? Jo, det blev en härlig blandning av styrkeövningar för överkroppen som jag avslutade med KB-svingar.

Idag vaknade jag med en härligt skön träningsvärk i framför allt baksida axlar och jag älskar det!

Njut av din fredag och helg, oavsett om du tränar eller inte!

Lämna en kommentar

Annons
Annons