Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Om livet med lite större barn

Vinter hos oss

Under julveckan var hela familjen lediga tillsammans, men efter det har jag och mannen varvat vem som jobbar för att den andra ska ha kunnat vara hemma med barnen, som har fått ett längre jullov och börjar sin skola och förskola först på onsdag denna vecka. Även om det såklart är roligast när hela familjen är samlad har det känts bra att göra på detta sätt för att därmed kunna ge barnen en så lång ledighet som möjligt.

I helgen var det jag och barnen som hängde medan mannen jobbade och jag slogs av denna helg hur mycket enklare det är nu när barnen är lite större. Med en 4-åring och en 7-åring istället för två småttingar ges det mer tid till mig och mina intressen samtidigt som jag får bra hjälp av dem med en del praktiska saker.

barnen

Den här helgen har dessa två stjärnor bland annat hjälpt mig med att kasta ut julen samt bära in saker från mataffären efter det att vi varit och handlat ihop.

Träning med barnen på semestern

Barnen har alltid fått vara med oss på olika aktiviteter och det har fungerat bra. Men såklart är det så att det är enklare nu att köra ett eget träningspass än när de var bebisar som kröp runt på golvet samtidigt eller små barn som behövde hjälp med nästan allt. Oftast har de alltid velat vara med och träna när jag gör det och nu är de så pass stora att vi mer eller mindre kan träna samma saker. Det är kul det!

Vinter hos oss
Vinter hos oss

Egentiden med barnen är härlig, men kan såklart vara påfrestande också. Oavsett ålder så har de sina trotsiga perioder och syskon som de är ryker de ihop titt som tätt. Just nu är de dock inne i en förhållandevis bra period där bråken och utbrotten är färre. Och jag märker tydligt att jag inte längre är lika trött efter en helg med dem. Tidigare kändes det nästan mer som semester att åka till jobbet på måndagen än det gjorde att vara ledig med dem på helgen. Nu tycker jag inte att det är så längre.

Ja, det var några ord om hur livet är med lite större barn. Men precis som jag tycker med varje ålder de är inne i så tycker jag att tiden kan stanna lite nu då just denna period är allt bra härlig!

Finns det fler föräldrar här som tänker på samma sätt?

5 kommentarer

  1. det är så skönt med stora barn.. men också sorgligt på nått sätt.. min är ju nu 19,15,9… Den lille är fortfarande gärna liten o vill gosa i soffan, men det är nog inte länge till. Det blir mkt mer tid till egna saker o mkt blir enklare, men den åldern som dina är i nu upp till 10-12 så där är ändå den bästa. Sen kommer oron över vad dom gör, vad som kan hända osv.. känner först nu att jag har släppt den oron för 19åringen som kommer o går lite som hon vill o inte alltid säger var hon är..

Lämna en kommentar

Annons
Annons