Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Paulúns supermix med lax – Middag på 20 minuter!

supermix Paulúns lax

Jag brukar normalt sett gilla att laga mat från grunden och det får gärna ta lite extra tid, men när det är vardag så behöver ju matlagningen gå snabbt och då är det bekvämt att kunna ta några genvägar. En sådan genväg, som fortfarande inte tummar på näringsinnehåll eller kvalitet, är Paulúns Supermix. Med den får du en middag på 20 minuter!

Här ser ni en riktigt god middag med denna supermix, lax, spenat och goda grönsaker, som jag lagade på ett kick. Medan laxen var i ugnen kokades supermixen och jag kunde under tiden fixa tillbehören.

Supermix, med lax och spenat

ca 4 portioner

  • Supermix med quinoa, black eyed beans och solrosfrön
  • 4 laxfiléer
  • fryst bladspenat
  • riven parmesanost
  • broccoli
  • en sallad gjord på tomat, paprika och fetaost
  • färsk bladspenat/ruccola

Koka Supermixen enligt anvisningarna på förpackningen. Lägg upp laxen i en ugnsfast form, strö över riven parmesanost, salta och peppra samt bred över fryst bladspenat. Ställ in i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter.

Gör i ordning sallad och grönsaker samt fetaost att servera som tillbehör.

I Paulúns Supermix finns råris tillsammans med extra protein från bönor, linser och eller frön. Denna mix har ett högre proteininnehåll än till exempel ris, couscous, pasta och potatis. Den har en god smak från en kryddblandning, vilket gör att du har en stor del av middagen redan klar i samma stund som supermixen har kokat klart.

Nog för att man själv kan tillreda råris, bönor, linser och frön på egen hand samt krydda detta, men i vardagsstressen är det ganska så bekvämt att allt detta redan är förberett i en påse. Därför gillar jag Paulúns Supermix. Just den variant jag har använt i detta recept hittar du här.

Lämna en kommentar

Annons
Annons