Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Vår nyårsafton 2018/2019

Glassbomb - recept på en ljuvlig dessert

Vår nyårsafton blev i form av ett lugnt firande hemma med bara lilla familjen. Vi hade just kommit hem från Åre och dessutom skulle mannen jobba både på nyårsafton och nyårsdagen så det kändes som det enda rätta.

Barnen och jag var lediga och hemma hela nyårsafton så vi hade gott om tid till att förbereda middagen. Det enda som egentligen behövde förberedas var efterrätten och den magnifika glassbomb som jag gjorde till kvällens dessert blev verkligen en succé. Mer om den snart för här kommer först det andra som vi åt på nyårsaftonens middag.

Så fort det mörknade (typ vid 15-16…) tände vi upp med ljus. Älskar änglaspelet och tänder så ofta jag får tillfälle!

Förrätten var rårakor med creme fraiche, röd rom, finhackad rödlök, dill och citron.

Det var första gången jag lagade rårakor och visade sig vara väldigt enkelt. Viktigt är att låta rårakorna steka ganska länge i mycket smör och olja tills de blir alldeles frasiga och gyllene. Sedan fick de ligga på hushållspapper en stund.

Tillbehören vi hade till är ju ljuvliga i smakerna i sig. Mannen och jag njöt i fulla drag medan barnen inte var helt förtjusta.

Varmrätten var lite av en klassiker. Jag hade förberett med en gräddig potatisgratäng samt ugnsrostade morötter, palsternackor och rödlök. Mannen stekte flankstek strax innan serveringen samt värmde rödvinssås i kastrull. Sedan åt vi alltsammans och njöt av det.

Barnen hade förberett med ett party i storebrors rum så efter varmrätten gick vi upp dit och hängde där en stund. Vi åt popcorn och kollade in hur han hade pyntat rummet med raketer och discokulor innan vi satte på en film åt barnen, som de fick se lite av innan det var dags för efterrätten.

Denna fina glassbomb som jag hämtat inspiration till av ica.se blev så god. Jag hade alltså gjort klart den tidigare på dagen och sedan haft den i frysen tills det var dags för dessert. Då plockade jag fram den och pimpade den med ljus.

Det här var en efterrätt som alla i familjen gillade, verkligen barnsligt god! Med smaker av vanilj, hasselnöt och hallon samt pimpad med egengjorda maränger, blåbär och hemkokt kolasås var den bland det godaste vi har ätit i dessertväg.

Här har du receptet om du vill testa att göra denna magiska glassbomb själv. Jag kommer själv garanterat att göra den fler gånger!

Barnen höll sig sedan vakna ända fram till tolvslaget när vi gick ut för att titta på fyrverkerierna. Så fint ändå att både få avsluta förra året och påbörja det nya med de jag älskar!

Hoppas att du hade en fin nyårsafton och har fått en bra start på 2019!!

Lämna en kommentar

Annons
Annons