Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Äppelpaj som medicin

äppelsmulpaj med vaniljsås

Hemma hos oss är det lite krassligt just nu. Mannen har varit risig i ett par-tre dagar nu, men jobbat ändå, och imorse när jag vaknade kände jag av samma symptom som han, dvs lite halsont och en allmänt hängig känsla i kroppen. Vi är inte jätte sjuka, men vi har något i kroppen som gör oss trötta och sänkta.

Tur att det är lördag och vi inte har så många måsten, eller snarare; vi har avbokat de måsten vi hade.

Jag lyckades ta mig till affären i förmiddags och veckohandlade. Mannen och barnen var ute en sväng och skottade all snö som har kommit på sistone. Men i övrigt har vi tagit det väldigt lugnt ändå. Skönt att kunna ha en sådan lugn helg nu när vi verkligen behöver det!

appelsmulpaj-recept-1

Visst borde väl äppelpaj vara en bra medicin mot hängighet och rivig hals? Det tror jag i alla fall så efter lunch svängde jag ihop en äppelsmulpaj efter världens godaste och enklaste recept.

appelsmulpaj-recept-3
appelsmulpaj-recept-4

Denna äppelsmulpaj blir alltid lika god och beviset för det idag var tydligt då nästan hela pajen blev uppäten av oss fyra. Klicka på länken för att komma till receptet.

Äppelskörd
Äppelskörd

Äppelsmulpajen gick extra snabbt att göra idag för äppelklyftorna var redan skalade och skurna. Vi hade nämligen kvar en låda med äppelklyftor från vårt egna äppelträd, som blev kvar efter vår skörd i höstas. Så bra!

Äppelskörd

Äppelskörd

När jag ser bilderna från vår äppelskörd i september blir jag alldeles varm i kroppen. Jag minns det som en så mysig, solig och fin septemberdag. Det var fortfarande så pass varmt i luften att vi kunde gå barbenta och barnen hjälpte mig att plocka ner alla äpplen som vi hade i vårt lilla äppelträd.

Hoppas att även detta år kommer bjuda på många äpplen!

äppelsmulpaj med vaniljsås

Till dagens smulpaj med äpple åt vi såklart fluffig vaniljsås. Mums, jag tror bestämt att den hängighet jag känner blev mycket bättre efter dagens fika!

Om du inte vill göra just denna smulpaj kan jag annars tipsa om denna äppelpaj. Svårslaget god den med!

Lämna en kommentar

Annons
Annons