Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

En söt bärsmoothie till sjukling

blåbärssmoothie recept

När man har ett sjukt barn hemma med hög feber passar det bra att göra smoothie. Så var det i söndags när sonen hade 40 graders feber och önskade sig en kall smoothie då all annan slags mat var lite jobbigt för honom att få i sig.

Vi har alltid bananbitar, fördelade i små påsar, i frysen samt bär av olika sorter. Hemma hos oss går det alltså alltid att mixa ihop en bärsmoothie när en får lust. Kall, krämig smoothie är gott för en febrig kropp och också näringsrikt och bra får att sjuklingen ska kunna bli frisk så snart som möjligt.

Jag mixade snabbt ihop en bärsmoothie enligt receptet nedan.

Bärsmoothie – recept

  • 2-3 frysta bananer
  • en rejäl näve frysta blåbär
  • ett gäng frysta hallon
  • 2 dl kvarg
  • en skvätt mjölk

Ta ut de frysta bananerna och bären ur frysen en stund innan du ska mixa ihop din smoothie. Häll sedan ner dem tillsammans med kvarg och mjölk i en mixer och kör. När allt har mixats ihop och smoothien är slät och krämig är bärsmoothien klar.

Eftersom lillasyster var hos grannen och lekte när vi skulle njuta av denna smoothie sparade jag lite av smoothien i en flaska. Hon fick sedan sin smoothie till kvällsmaten istället. Vi andra tre njöt av den kalla, goda smoothien som ett eftermiddagsmellis.

Bärsmoothien blev riktigt god, men jag gjorde en miss. I botten av varje glas klickade jag i lite naturell kvarg innan jag hällde i själva smoothien. Den febriga sonen ville dricka sin smoothie med sugrör och han lyckades då natutligtvis med att bara få kvarg i sitt första sug. Stackarn, febrig och trött som han var knäckte det honom totalt. Han som hade sett fram emot att få söt och god smoothie i munnen fick den full med sträv och väldigt osöt kvarg istället!

Lillasyster fick sedan sin smoothie utan kvarg i botten och det visade sig vara bättre. Tips till sonen till nästa gång blir att röra ihop smoothien med kvargen innan han dricker av den.

4 kommentarer

  1. MM.. o med frysta bär blir det ju nästan som mjukglass…. Hos oss hade det nog varit yoghurt istl för kvarg, då slipper man den sträva känslan.. 🙂

    1. En annan tanke som slog mig.. Ger du dina barn sötningsmedel? Arlas vaniljkvarg med just det är så god så… Smakar nästan vaniljglass o är galet god i smoothie.

Lämna en kommentar

Annons
Annons