Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Grattis bloggen 10 år!!!

Karin Axelsson - Bloggen Fitness & Hälsa 10 år!

Det är smått galet när jag tänker på det, men det är sant. Nu i februari har jag drivit denna blogg i hela 10 år! Inte trodde jag att det första inlägg om min kärlek till träning som jag skrev för tio år sedan skulle leda till så många fler inlägg och så många år av regelbundet bloggande. Och oj, vad det har berikat mig på så många sätt!

Om Fitness & Hälsa

Tyvärr finns inte de inlägg jag skrev under de första två månaderna inte kvar. De försvann i samband med att jag bytte bloggportal för ett antal år sedan. Men jag minns att det första inlägget var som en slags presentation om mig och vem jag var samt att jag ville starta denna blogg för att sprida träningsinspiration och tipsa om hälsosam mat. Då under de första åren var Fitness & Hälsa en ganska så nitisk blogg, med stort fokus på utseende och yta. I takt med att jag har förändrats har också bloggen förändrats och sedan en lång tid tillbaka är den mer av en hälsoblogg där jag vill inspirera till balans i livet och välmående, både psykiskt och fysiskt. Jag tränar för att jag mår bra av det och för att jag vill hålla mig stark och pigg, inte för att se ut på ett visst sätt. Det är också det jag nu för tiden vill förmedla i bloggen. Här har jag skrivit mer om Fitness & Hälsa.

Vad bloggen betyder för mig

Så vad har dessa tio år med bloggen då gett mig? Dels har det gett mig hög kunskap om bloggandet i sig och i detta ingår bland annat SEO, fotografering, bildredigering, Influencer Marketing samt annonsering och vilka policies som gäller där. Det har gett mig massor av träningsinspiration och kärlek till den sunda och goda maten för egen del. Många gånger är det mitt egna bloggande som ger mig idéer till vad jag ska träna eller vilken mat jag ska laga. Bloggandet har också gett mig en stor insikt och förståelse för hur det är att driva bolag. Jag har sedan 6-7 år tillbaka min egna enskilda firma och det har lärt mig massor om företagande, bokföring, fakturering och förhandling. Men bäst av allt det som bloggen har givit mig är att det har gett mig en mängd vänner inom samma bransch och med samma intressen. Inte trodde jag att det inlägg jag började skriva då för tio år sedan skulle leda till att detta!

Några av de blogg-headers jag har haft genom åren:

Tack Fitness och Halsa
Fitness & Hälsa med Karin Axelsson
karin-header-ny-400
Karin Axelsson Fitness & Hälsa header

Kanske börjar bli dags att byta snart igen?!!

Statistik och andra roliga fakta om bloggen:

  • Antal inlägg som jag har skrivit under dessa 10 år: 6181 stycken! Det första inlägg som fortfarande finns kvar är det jag skrev i april 2009 om nyttig påskmat. De ca 100 inlägg som jag skrev de första två månaderna är försvunna…
  • Under de första åren bloggade jag 3-4 gånger om dagen. Helt galet när jag tänker på det, men det var så bloggandet såg ut på den tiden. Det var då lite som Instagram Stories är idag. I dagsläget bloggar jag ca 6 gånger i veckan.
  • Jag har haft spårning på bloggen sedan april 2015 och kan därför inte summera antalet sidvisningar eller annan statistik förrän från och med då. När jag kikar på hur många sidvisningar bloggen har haft sedan april 2015, dvs de senaste fyra åren, ser jag att det är drygt 3 miljoner, närmare bestämt 3 004 826 stycken. Coolt!
  • Antalet unika besökare under de fyra år jag har haft spårning har varit 917 062. Snart en miljon, alltså!
  • Det inlägg som har fått mest besökare under alla dessa år: Detta med tips på goda recept på havregrynsgröt. Ja, gröt är gott och trots att det var länge sedan jag skrev det ger det i alla fall mig härlig grötinspiration.
  • Jag har skapat två digitala kurser i bloggens namn: Karins Hälsoguide och Sött utan socker. Här hittar du dem.
  • Under alla dessa år har jag också gjort ett antal roliga, spännande och givande samarbeten. Har ingen siffra på det, men ganska många är de!
guldhjartat-fitnessfestivalen-1
guldhjartat-fitnessfestivalen-4

Så hur ska jag fira detta? Kanske att jag gör det i samband med att jag fyller 40 år senare i år. Eller så gör jag det genom att byta namn på bloggen, som jag var inne på i det här inlägget. Jag har inte riktigt bestämt ännu.

guldhjartat-fitnessfestivalen-3

Oavsett hur firandet blir framöver vill jag ge er, alla mina trogna och fina läsare, en stor slängpuss och en varm kram. Tack för att ni finns och den energi ni ger mig! Utan er hade jag aldrig bloggat så pass länge som 10 år!!!

3 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons