Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Travelstories

Högbo Brukshotell

Promenad vid Högbo Brukshotell

Helgen som precis har varit har innefattat mycket häng med barnen och fix hemma. Helgen dessförinnan innefattade istället mycket häng med mannen och avkoppling i vackra miljöer utanför hemmet. Som ni kanske minns spenderade vi ett dygn på Högbo Brukshotell och jag tänkte att jag ska visa lite mer om hur det såg ut.

Högbo Brukshotell – vår upplevelse

Vi har varit på Högbo Brukshotell förut och med det i minnet visste vi att vi skulle få en härlig upplevelse när vi åkte dit. Solen sken, det var förhållandevis varmt för att vara februari och det droppade från taken. Trots att vi hade åkt norrut fick vi alltså härlig vårvinter-känsla när vi var där!

Efter en god lunch inne i huvudbyggnaden gick vi ut för en promenad runt sjön. Planen från början var egentligen att åka längdskidor, men eftersom mannen nyligen hade varit sjuk vågade vi oss inte på det. En lugn promenad i vårvintersolen var minst lika härligt och vi njöt av att kunna promenera i vår takt och få prata till punkt.

Promenad vid Högbo Brukshotell
Promenad vid Högbo Brukshotell

När solen lyste över sjön var det magiskt vackert. Fler ljuvliga naturbilder från den promenaden får du här.

Vi hade bokat in oss i en av sidobyggnaderna. Vi hade en egen liten röd stuga, inredd i gammaldags stil. Med tre rum och kök hade vi verkligen gott om utrymme och innan vi gick och åt en sen middag på hotellet på kvällen spenderade vi ett gäng timmar här.

Det var mysigt att hänga där inne medan skymningen sänkte sig.

Till klockan 21 hade vi ett bokat bord på restaurangen. Där fick vi njuta av riktigt god mat. Den fisk- och skaldjursgryta som jag valde var magisk!

Vi var egentligen väldigt mätta efter huvudrätten, men eftersom Högbo Brukshotells specialitet är deras dessertbuffé kunde vi inte låta bli den. Och vilken dessertbuffé sedan!

Jag plockade på mig ett gäng godbitar och den ena var ljuvligare än den andra. Åh, vad vi njöt av detta och oj, vad galet mätta vi blev!!

Efter att ha somnat riktigt mätta vaknade vi upp på söndagen till strålande sol och ännu en fin dag.

Vi åt lite till när vi tog för oss av den härlig frukostbuffén i restaurangen och strax därefter var det dags att checka ut.

Promenad vid Högbo Brukshotell

Vi vinkade av till Högbo Brukshotell efter ett magiskt dygn. Alla fina naturupplevelser, all god mat och den värdefulla tiden tillsammans, bara vi två, hade gjort oss så mycket gott. Hit ska du åka om du vill få njuta lite extra för ett tag samt om du vill få uppleva balansen mellan hög och vilsam och puls.

Tack fina syster för att du tog hand om barnen medan vi hade det så här bra!!

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons