Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Min träningsplan för veckan

Träning i trädgården i underställ

På söndagen är det standard för mig att planera inför den kommande veckan. En super viktig del i den planeringen är att få in de träningspass jag vill träna kommande vecka. Gissar att jag inte är ensam om att sätta planen innan veckan börjar? Men kanske att det kan vara givande för några av er att få veta lite mer om hur jag tänker när det kommer till både själva träningsplanen och hur jag sedan gör för att lyckas genomföra den.

I detta inlägg får ni min träningsplan för denna vecka, den som jag tänkte ut igår på söndagen. Dessutom redogör jag för hur jag lyckas pussla in träningen i en vecka som i övrigt är fylld med jobb, lämningar, hämtningar, barnens aktiviteter, sociala träffar och vardagsbestyr. Hoppas att det kan inspirera!

Träningstips med Mini Bands

Min träningsplan för denna vecka

Måndag

Idag blir det en timmes innebandy. – Vi spelar alltid innebandy med jobbet på måndag morgnar klockan åtta. Trots att jag inte är någon bolltjej så älskar jag att vara med på innebandyn och ser därför till att vara det, även de dagar det är jag som lämnar barnen. Idag var det jag som lämnade och jag fick gå upp 05.15 samt väcka barnen 05.45 (Lillasyster valde i och för sig att gå upp med mig redan 05.15…) för att hinna i tid. Barnen tycker det är helt okej att gå upp tidigt och jag är glad att få starta dagen med härligt spel med kollegorna. Det är med andra ord ett upplägg som fungerar!

Tisdag

Även imorgon är det jag som lämnar. Eftersom mannen jobbar på schema och jag kan styra mina arbetstider själv så är det hans schema som styr vem som lämnar och hämtar. De vardagar han jobbar så jobbar han långa dagar och kan varken lämna eller hämta, men då är han å andra sidan ledig en eller ett par vardagar i veckan och kan ta hela racet själv de dagarna.

Imorgon är det alltså jag som både lämnar och hämtar och sådana dagar brukar jag oftast träna ett pass hemma i vardagsrummet innan jag väcker barnen. Just imorgon är min plan att köra ca 20 minuter av kombinerade styrke- och pulsövningar, som Burpees, upphopp, utfall och armhävningar. Jag avslutar sedan med rörlighetsövningar i 10 minuter. Bra och effektiv träning som alla kan göra när som helst och var som helst!

Onsdag

Mannen är ledig och jag kan lägga min träningsplan helt efter eget schema. Just denna morgon har jag bokat in en tidig frukost med min syster så träning hinner jag inte med på morgonen. Planen är istället att springa en sväng på lunchen. Ser fram emot fem kilometer löpning i strålande sol längs med Karlbergskanalen!

Extremfabriken i Kallhäll - ett event med Rehband och Mårten Nylén
Foto: Rehband

Torsdag

Även denna dag är mannen ledig och jag kommer i vanlig ordning hålla träningspass för mina kollegor på morgonen. Just denna torsdag står yoga på schemat och jag ser fram emot att sträcka ut och jobba i starka positioner i en mörk sal med tända ljus. Brukar vara en så ljuvlig start på dagen!

Att jag har planerat in just yoga denna torsdag har att göra med att jag och några kollegor sedan på kvällen ska ta oss till Extremfabriken och träna armgång, hinderbana och annat skoj som finns där. Senast jag var på Extremfabriken var vid detta event tillsammans med barnen, men nu ska jag få möjlighet att träna desto mer själv. Ska bli så kul och känns som en bra grej att göra med jämna mellanrum nu inför Tough Viking!

Extremfabriken i Kallhäll - ett event med Rehband och Mårten Nylén
Extremfabriken i Kallhäll - ett event med Rehband och Mårten Nylén
Foto: Rehband

Fredag

Jag är inbokad på ett lunchpass via Fitnesscollection som heter Total Body WorkoutSwitch Gym. Det kan vara så att jag avbokar det till förmån för lite lugn träning hemma på morgonen istället. Det beror på hur kroppen känns. Men jag är väldigt sugen på att testa den träningsformen så jag hoppas på att det blir så!

Lördag

Jag brukar oftast vila från träning på helgen. Det blir ändå en del rörelse i och med lek och aktiviteter med barnen och kroppen brukar behöva vila efter en intensiv träningsvecka. Men just denna helg åker jag och mannen iväg på tu man hand och ska på lördagen åka längdskidor. Ser verkligen fram emot det då det var år och dagar sedan jag åkte det senast. Få se hur långt vi känner för att åka!!

Söndag

Vila!

Det var min träningsvecka det! Som ni ser får jag till träningen trots mycket annat i vardagen och det är just det jag vill belysa: att det går om man vill och med lite planering!! Vissa av veckans pass är bara 20-30 minuter långa medan andra är längre. Det är inte längden på passen som är det väsentliga, utan ATT man tränar och rör på sig samt att man har hittat till en rutin för det.

Sedan måste man ju kunna vara flexibel med sin plan och ändra om i den vid behov. Jag har dock som regel att aldrig tumma på träningen och prioritera bort den. Det är ju den som ger mig energi att hinna och orka med allt annat!

Hoppas att ni alla får en grym (tränings-) vecka!!

Lämna en kommentar

Annons
Annons