Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Rawfoodbollar dadlar och kardemumma – recept

rawbollar med kardemumma

Den här lördagen har gått i ett med olika bestyr och aktiviteter så nu när det börjar närma sig kväll är jag tacksam för att få en stund i stillhet och med en kopp te. Barnen och jag fikade för en stund sedan och nu vill jag dela med mig till er om de ljuvligt goda rawfoodbollarna med dadlar och kardemumma som jag smaskade på till fikat.

Jag gjorde en omgång av dessa bollar för ett tag sedan och nu har jag en låda med dem i frysen, redo att ta fram ett par av när sötsuget sätter in. Sötman i dem kommer från dadlarna och bollarna är helt raw samt fullproppade med bra näring. Receptet är inspirerat av det Eva på Yoga Island gör sina av. Lova mig att du testar att göra dessa!

Rawfoodbollar med dadlar och kardemumma

ca 20 stycken

  • 3 dl naturella cashewnötter
  • ca 15 dadlar
  • 3 msk kokosolja
  • 1/2 dl solrosfrön
  • 1 dl havregryn
  • 3 tsk kardemummakärnor
  • 3 msk kokosflingor
  • 1-2 msk kaffe
  • lite vatten vid behov

Mixa nötterna fint i en matberedare/mixer. Finfördela dadlarna (utan kärnor) på samma sätt. Mixa ihop samtliga ingredienser till en smet. Om konsistensen är för fast tillsätter du lite vatten och blandar i.

Ställ in smeten i kylen en stund. Häll upp kokosflingorna på en tallrik, gör bollar av smeten och rulla dem i kokosflingorna. Klart!

Rawfoodbollar dadlar och kardemumma - recept

Första gången jag hade kardemumma i smeten var jag lite frågande till om det skulle bli bra. Men det behövde jag inte undra för det blev ju hur gott som helst. Det är just kardemumman som sätter den ljuvligt goda smaken till dessa bollar!

Det går liksom inte att bara äta en boll, utan det blir alltid minst två för mig.

Ät bollarna som de är eller tillsammans med en kopp kaffe eller te. Om du är chokladsugen passar det bra att blanda i 1-2 msk kakao i smeten. Det kommer jag nog göra nästa gång jag gör dessa bollar!

Nu är jag tacksam över att resten av lördagen kommer vara lugn och att det finns kvar ett gäng rawfoodbollar att njuta av till kvällen, om vi vill.

Jag och barnen är taggade att se Melodifestivalen ikväll. Är du också en av dem som sitter bänkad?

Lämna en kommentar

Annons
Annons