Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Vinterpromenader

Vinterpromenad

Gårdagen blev ju en ofrivillig jobba hemifrån-dag pga att tågen inte gick som de skulle. Jag passade på att nyttja de fördelar som finns med att jobba hemifrån och unnade mig två friska promenader under dagen. När jag jobbar hemifrån är det nästan ett krav då jag annars blir sittande vid datorn alltför många timmar i streck.

Dagens första promenad gjorde jag på lunchen. Jag hade träningskläder på och gick i rask takt för att komma upp i lite puls. Utöver träningskläder hade jag såklart varma vinterkläder då det var hela 15 minusgrader.

Som så många gånger förr kände jag tacksamhet över att vi bor så lantligt och att det bara tar några minuter för oss att gå till skogen, fårhagen eller fälten. Just nu med all snö är det verkligen bedårande vackert!

Det var riktigt kallt när jag gick den där lunchpromenaden. Men det var också precis vad jag behövde för att få ny energi och hålla mig pigg inför eftermiddagens jobbande.

Det kändes som att det bara var jag som var ute och gick och det var det nog också.

En dryg halvtimme senare var jag hemma igen och en varm dusch senare var jag tillbaka vid mitt skrivbord. Sådana här lunchpromenader är ju som balsam för själen!

Men jag hade inte fått nog att traska. När jag skulle hämta barnen sedan på kvällen valde jag att ta pulkorna med mig istället för bilen. Det tar en halvtimme att gå till deras förskola och fritids och det var åter så skönt att komma ut i den friska och bitiga luften.

Skymningen började lägga sig och det var så fint!

När jag var framme vid Storebrors fritids hade det hunnit bli mörkt och jag gick in för att hämta honom. Vilken glädje i både hans och systerns blickar jag möttes av när jag berättade att vi skulle åka pulka hem!

Det var en trött tjej som satt hela vägen i sin pulka medan jag drog. Ett tag var jag tvungen att dra dem båda i sina varsina pulkor.

Men så fick Storebror ny energi och hjälpte till att dra sin syster hem.

Jag är så nöjd över valet att promenera de där promenaderna igår. De gav så mycket energi och glädje. Och som bonus fick vi njuta av en vacker himmel på vår kvällspromenad hem!

Lämna en kommentar

Annons
Annons