Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Våra barn behöver röra på sig mer!

Barn och motion

Det här med att svenska barn av idag inte rör på sig tillräckligt mycket tycker jag är galet. Jag menar hur svårt kan det vara!

Barn gillar i grunden att vara aktiva, att upptäcka saker och hitta på lekar, i alla fall alla barn jag känner. Tar man med sig ett barn ut i skogen eller till en lekplats så är det nog få barn som inte får idéer och hittar på aktiva saker i den miljön. Så sorgligt då att det faktiskt är så många som 70% av alla unga (barn och ungdomar) som når upp till den rekommenderade mängden fysisk aktivitet per dag.

Rekommenderat för barn och ungdomar är att röra på sig 60 minuter om dagen. Det tycker inte jag är för mycket begärt och ändå är det så många som inte gör det!

Barn och motion
Barn och motion

Igår gick jag och familjen ut i det soliga, men kalla, söndagsvädret. Vi lekte en stund i trädgården och efter en stund ville barnen gå in i skogen. De fick leda vägen och det slog mig hur härligt det är med deras spontanitet och att de hittar sätt att aktivera sig på som jag som vuxen inte skulle ha haft en tanke på. De valde att ta omvägar över berg, bara för att det var kul, och vips fick vi med lite klättring i skogspromenaden. Så härligt!

Barn och motion

Efter en stunds promenerande kom vi fram till det piratskepp som grannen har byggt i skogen. Där ville de spendera en stund för att klättra och leka.

Barn och motion

Tillbaka hemma i trädgården balanserade vi på brädan mannen har satt på en stubbe och hade super kul ihop. Det är ju så enkelt att få barn att röra på sig och ändå så får inte alla barn en möjlighet till det…

Faktan i detta inlägg är hämtad från Generation Peps hemsida. De är en organisation som gör fina insatser för ungas hälsa idag. Barn som är aktiva bygger en hälsosam grund för resten av sina liv och chansen att de fortsätter att vara aktiva även som vuxna är större. Därför är Generations Peps arbete så viktigt och så värdefullt!

Något som Stadium har gjort och som jag gillar skarpt är att de har delat ut aktivitetsväskor till förstaklassare i många svenska och finska skolor. Så härlig och bra pepp för de barnen att hålla sig aktiva!

Lämna en kommentar

Annons
Annons