Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Chokladbollar med nougathjärtan

Chokladbollar med nougathjärtan recept

Är ni som jag chokladälskare och kan blir så där galet sugna på chokladbollar ibland? Just det där suget på chokladbollar går inte att ersätta med något annat än just chokladbollar. Så tycker jag i alla fall!

För några veckor sedan såg jag ett ljuvligt inlägg hos Linneas skafferi med just chokladbollar. Detta var lagom till Alla Hjärtans Dag och hon hade fyllt sina chokladbollar med nougathjärtan. Det såg hur gott ut som helst och såklart var jag tvungen att testa detta. Här får ni min variant av Linneas fina chokladbollar. Scrolla ner för recept och fler bilder!

Som ni ser valde jag att rulla chokladbollarna i olika varianter av strössel samt pärlsocker och kokosflingor. Det blir fint när de har lite olika “topping”, tycker jag!

Chokladbollar med nougathjärtan – recept

  • 4 dl havregryn
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 3 msk kakao
  • 150 gram smör (rumsvarmt)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kaffe
  • Nougathjärtan, de från Marabou
  • Strössel, pärlsocker och kokosflingor

Blanda ihop alla ingredienser förutom Nougathjärtan tills du har en jämn smet. Rulla bollar av smeten, tryck i ett Nougathjärta, täpp till med smet och rulla klart. Häll upp strössel, pärlsocker och/eller kokosflingor på ett fat och rulla bollarna i det.

Ställ in i kylen och servera när det är dags för fika!

Alltså, drömmen för alla chokladälskare. Och det är fint att få en bit nougat i sin chokladbollstugga. Så gott!

Om du läser detta nu när jag publicerar inlägget och ska titta på melodifestivalsfinalen ikväll så tycker jag att du ska slänga ihop ett gäng sådana här chokladbollar. Du hinner om du gör det nu! Eller så läser du kanske detta på söndagen och då fungerar det lika bra med chokladbollsfika, kan jag lova.

Hoppas att du testar dem!

Lämna en kommentar

Annons
Annons