Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Kall gröt med äpple och kanel – en ljuvlig frukost på burk

kall gröt äpple och kanel

Det här med att spara slattar av kokt havregrynsgröt och äta dem som kall gröt vid ett senare tillfälle är så smart och så bra. Du kanske tycker att det inte låter så gott med kall gröt? Det tyckte i alla fall jag innan jag hade testat det. Men faktum är att när du kombinerar den kalla gröten med goda tillbehör blir detta magiskt gott.

Här vill jag berätta mer om den kalla gröt med äppelkompott, kanel och mandel som jag åt häromdagen.

Kall gröt med äppelkompott, kanel och mandel

Antingen kokar du havregrynsgröt och låter den svalna eller så har du rester kvar från en havregrynsgröt som du har kokat vid ett tidigare tillfälle. Fyll den kalla gröten i en burk så kan du enkelt ta med dig frukosten om du behöver.

Skala och skär ett äpple i små bitar. Stek äppelbitarna i smör i en stekpanna. Strö över kanel och låt steka tills äppelbitarna har fått en fin färg.

Toppa din gröt med äppelkompotten samt rostade mandelflarn.

Alltså, denna njutning i en burk! Så galet god är denna gröt!

Som ni kanske ser på bilderna så har jag även en burk med mandelsmör med. Drömmen är att ringla över mandelsmör över äppelkompotten. Det gjorde jag sist när jag åt denna ljuvliga gröt och det var hur gott som helst.

De rostade mandelflarn som du får över kan du njuta av till annat än gröt. Jag gillar att strö dem över kvarg, pannkaka eller en fruktsallad med vispad grädde och keso.

Om du inte visste det innan så vet du nu vad du ska göra av den grötslatt du får över nästa gång du har kokat lite för mycket havregrynsgröt!

Lämna en kommentar

Annons
Annons