Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Äntligen är den här: Semmeldagen!

Semmelpannkaka

Hur är det med dig; gillar du den traditionella semlan? Eller gör du som jag och går hellre loss på olika varianter av semlan?

Den kommer sent i år, men idag är det äntligen Semmeldagen. Här kommer mina favoriter när det kommer till alternativa semlor.

Semmelpannkaka

Semmelpannkakan

Krydda pannkakssmeten med kardemumma och grädda pannkakorna som vanligt. Gör din egna mandelmassa genom att mixa mandelmjöl och mandlar med något sött, som dadlar eller fibersirap. Garnera pannkakorna med mandelmassan, vispad, spritsad grädde och hackade mandlar. Mums!

För exakta receptinstruktioner av semmelpannkakan klicka här.

Semmelchia
semmelchia

Semmelchia

Denna ljuvliga variant av chiapudding smakar som en semla och är magisk! Förbered gärna dina chiapudding dagen innan och gör den med fördel på mandelmjölk samt krydda med en uns vaniljpulver och kardemumma. Förhoppningsvis har du lite mandelmassa kvar från den du nyss gjorde till semmelpannkakan och du toppar din semmelchia med den samt vispad grädde och hackade mandlar. Pudra slutligen över sukrin melis över hela härligheten. Himmelskt gott! Komplett recept på semmelchian hittar du här.

Semmelgröt recept

Semmelgröt

Godast av allt tycker jag ändå är den semmelgröt som jag tipsade om igår. Den är så god att du lätt kan äta den varje dag, året om.

Hur du än njuter av den – Ha en härlig Semmeldag!

Lämna en kommentar

Annons
Annons