Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Skolgårdsträning

Karin och skolgårdsträning - armgång

Helgen som var kammade hem full pott i roliga aktiviteter med familjen. Vi gjorde inte bara årets första tur i Mustangen utan vi spenderade också tid på Storebrors skolgård för träning och lek tillsammans, en typisk aktivitet som vi alla tycker är rolig.

Planen på söndagen var egentligen att jag och barnen skulle åka till Extremfabriken för att träna där tillsammans. Ändå sedan jag och mannen var där själva en kväll för några veckor sedan har de tjatat om att vi ska åka dit och jag hade gärna gjort det i söndags om inte vädret hade varit så pass soligt och fint att det kändes synd att hänga inomhus hela dagen.

Skolgårdsträning

Med tanke på det fina vädret var mitt förslag till barnen att istället cykla till skolgården och träna ett Extremfabriken-pass där. De gick genast med på mitt förslag! På pojkens skolgård finns allt man kan tänka sig för att kunna träna likt en hinderbana och när vi hade cyklat de 2-3 kilometerna (Lillasyster trampade på hela den sträckan själv för första gången medan jag höll i cykeln i handtaget där bak!) startade vi igång med vårt träningspass.

Att träna skolgårdsträning kan jag verkligen starkt rekommendera. Barnet eller barnen får lägga upp träningspasset och visa vad som finns att göra och sedan kör man passet tillsammans.

Eftersom det är Storebror som hänger där hela dagarna så tog han täten med att visa vilka övningar vi kunde göra. Han gick all in för att träna medan Lillasyster var lite med avvaktande i sin finjacka och aktade sig noga för leran. 🙂

Eftersom det var söndag var vi helt ensamma på skolgården och kunde gå loss precis som vi ville.

Förutom att träna på armgång så gick vi balansgång, hoppade jämfota upp på stubbar och klättrade i rep. Vädret var egentligen inte så där soligt som det såg ut att vara på morgonen. Istället var det riktigt kallt och blåsigt. Men med skolgårdsträning håller man uppe värmen och efter en liten fikapaus med smörgås och dricka cyklade respektive sprang vi oss varma hem igen.

För egen del var det viktigast att få träna på armgången. Sonen som är som en apa när han tar sig fram längs med pinnarna instruerade mig och jag lyckades faktiskt ta mig hela vägen några gånger.

Utomhushäng med glada barn och att få röra på sig tillsammans – Det är det bästa jag vet!

Här kan du läsa om ett annat tillfälle på samma skolgård när vi körde Bootcamp för barn. Så kul!!

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons