Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Allergimedicin som verkligen hjälper

Blåsippor

Det är samma sak för mig varje år vid den här tiden på året. Jag känner mig helt lamslagen av förkylningssymptom, är galet trött och orkeslös och har som bomull i huvudet. I måndags förra veckan slog den till hos mig igen, årets omgång av pollenallergi. För nu är det allergitider igen.

Det började med en stickande känsla i halsen för att sedan övergå till ont i halsen. Någon dag senare var jag rejält förkyld och verkligen sänkt av trötthet. Men det var nog aldrig en förkylning det handlade om. De symptom jag får av min pollenallergi brukar vara snarlika en rejäl förkylning, men efter några år med att ha det så här varje vår har jag börjat lära mig.

Desloratadin – en allergimedicin som hjälper mig

Jag började äta receptfri allergimedicin i mitten av förra veckan, men var fortsatt sänkt hela påskhelgen och fram till Annandagen. Då på måndagen vaknade jag plötsligt upp med en helt annan känsla i kroppen. Jag var pigg och kände energi på nytt igen. Är övertygad om att det var medicinen som hade börjat verka!

Utomhushäng i april

Den receptfria medicin som jag tar en tablett av varje dag nu heter Desloratadin och jag är så tacksam för att den finns. Med hjälp av den orkar jag med min vardag och min träning samt har energi som vanligt, trots allergin. Det är ju nu när det är så vackert som det är utomhus som jag vill kunna vara ute och njuta av det och vara aktiv i naturen. Tack och lov för att jag kan det!

I rekommendationerna på förpackningen står att man bör börja ta Desloratadin strax innan de allergiska besvären kommer. Det ska jag försöka komma ihåg till nästa år eftersom jag ogärna går runt och är helt sänkt i nästan en vecka innan medicinen börjar värka.

Vacker morgon i april
Vacker morgon i april

Trots mina allergiska symptom förra veckan kunde jag vara ute och njuta av det ljuvliga vårvädret. Eller snarare, jag tog mig ut trots mina symptom eftersom jag helt enkelt inte kunde låta bli.

Att träna när man är pollenallergisk är egentligen inget farligt, men så som jag mådde förra veckan hade jag ingen ork till mer än promenader. Här har jag skrivit mer om träning vid pollenallergi och vad som rekommenderas.

Hemma hos oss blommar blåsipporna för fullt nu och i helgen hittade jag också de första vitsipporna. Med tanke på värmen går det snabbt nu!

Om du också lider av pollenallergi eller tror att du är förkyld fast det kanske egentligen är allergisk du är – då rekommenderar jag skarpt att du hittar till en allergimedicin som hjälper dig. För visst vill inte heller du missa att kunna vara aktiv utomhus i allt detta vackra?

Jag njuter nu för fullt av de blåa blommorna som pryder våra parker och skogsbryn. Och så ser jag fram emot att just denna morgon springa bort till Kungsträdgården för ett träningspass under de rosa blommorna – likt detta förra året. Tänk att jag kan få njuta av detta trots att jag är allergisk!

Lämna en kommentar

Annons
Annons