Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Vi måste våga prata om hur vi mår!

Karin och Angelica

Det är så fruktansvärt sorgligt och jag känner både tomhet och hopplöshet när jag tänker på det. Ni som också har följt henne och likt jag säkert inspirerats av hennes vandringslust vet vad jag menar. För jag gissar att ni kände samma ledsamhet när dödsbeskedet av Angelica Mejstedt nådde oss. Varför och hur kunde detta hända?, var det första jag tänkte. Att denna glada, varma, fina människa inte fanns mer var liksom för mycket för att kunna ta in.

akulla-bokskogar-3

Det var Angelica som fick mig och min familj att vandra vid denna vackra plats, i bokskogarna i Åkulla utanför Varberg. Vi var där för några år sedan efter det att hon hade talat varmt om att vandra där.

akulla-bokskogar-7
akulla-bokskogar-1

Det var så fint med bokarna, grönskan och fåren. Jag minns visserligen också att barnen var ganska gnälliga båda två den dagen och att det inte blev att vi gick så långt därför. Men vi fick i alla fall uppleva lite av dina fina bokskogar, Angelica.

akulla-bokskogar-4
akulla-bokskogar-5

Att du nu inte finns med oss längre känns så fruktansvärt sorgligt och jag är så ledsen över att du gjorde det val du gjorde. Om jag bara hade vetat hur du mådde…. men jag hade ingen aning. Du strålade alltid och inspirerade med din värme och glöd för vandringen. Inte kunde jag ana att du skulle vandra dit du valde att vandra för drygt en vecka sedan!

Karin och Angelica

Jag kände inte Angelica alls väl, men jag träffade henne några gånger och “kände” henne i övrigt från sociala kanaler. Här ser ni mig och Angelica på BBCON, den första stora konferensen för Influencers och bloggare, som arrangerades av Influencers of Sweden 2016 (då tror jag att det fortfarande hette Better Bloggers).

Jag kommer fortsatt ge mig ut i skog och mark för att vandra och njuta av naturen, precis på det lustfyllda sätt som jag tycker det verkar som att Angelica gjorde. Men vi måste öppna upp mer för varandra och prata om hur vi egentligen mår! Ingen får gå runt och må så dåligt att man väljer att ta sitt liv!

Att Angelica som var en så glad och varm person mådde så dåligt som hon måste ha gjort är ofattbart för mig. Och det måste betyda att det antagligen finns fler som gör det. Börja fråga dina nära och kära hur de verkligen mår, visa att du bryr dig och berätta för dem hur du mår! Det kan vara det som gör all skillnad!

Om du har självmordstankar ring 90101 genast, alternativt chatta eller maila anonymt via kontaktuppgifterna här.

5 kommentarer

 1. Värsta mardrömmen!!
  Det ytliga samhället har tagit så stor plats att vara “annorlunda” i tanke eller kropp är inte ok… Vilket är så fel..

  Med tonårsbarn är det så svårt att veta hur man ska hantera allt så att man stärker barnen att orka med allt som påverkar.
  Vår dotter hade ett väldigt tufft år för ett par år sen o vi sökte till BUP, det värsta var att jag fick påstå att jag inte visste om hon var självmordbenägen eller inte, o när vi väl fick akutsamtal så var hon “för frisk” hade “för normala familjefårhållanden” . Dom har så mkt ungdomar som mår dåligt att dom bara kan ta dom som är allra sämst..

  1. Det är svårt det här, jag håller med! Det är fruktansvärt att det finns så många som mår så dåligt. Det bästa vi kan göra är att bry oss om och hjälpa de vi kan med det vi kan göra.

   Hoppas att din dotter mår bättre nu! ❤️

   1. Hon är helt ok… Men lovar att det är väldigt mkt tuffare att vara tonåring idag än för 15år sen.. 🙂

Lämna en kommentar

Annons
Annons