Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

En skogspromenad är så mycket bättre än en VR-cykling

skogspromenad

I fredags testade jag VR-cykling för första gången. Det var en häftig upplevelse att cykla runt i en helt virtuell värld i 3D-format, inte likt något annat jag har testat tidigare. När man utövar denna träningsform har man på sig en mask med 3D-glasögon och i den väljer man vilken värld och bana man vill cykla. Under de 45 minuter som jag testade detta hann jag med att cykla både i tropikerna och i Antikens Grekland. Det var coolt och häftigt, samtidigt som det var overkligt.

Är man en TV-spelsperson kan jag tänka mig att man skulle älska denna träningsform, som också går att utöva på roddmaskin. Men är man en naturälskare som jag så är det svårt att bli hooked av detta. När jag igår tog en promenad i skogen insåg jag tydligt vad det var jag saknade i VR-cyklingen.

Min skogspromenad igår var alldeles sagolik och det var den för att jag fick uppleva något verkligt med alla sinnen. Samtidigt som jag gick där på stigar, rötter och stenar så hörde jag fåglarnas kvitter, jag kände den mjuka vinden och de ljuvliga skogsdofterna av gran och kåda. I VR-världen fick jag varken känna någon lukt eller att cykeldäcken skumpade mot något. Jag kände höra och se, men det var allt.

Jag tror också att många av oss är så pass mycket uppkopplade på dagarna att de stunder för träning vi har med fördel ska utföras utomhus eller åtminstone i den verkliga världen. För mig är det inte bara träningspasset i sig jag vill åt, utan jag vill uppleva något, fylla mitt inre med fina intryck och få möjlighet att pausa från allt vad ettor och nollor heter. Min skogspromenad igår gav mig precis det jag behövde i form av avkoppling, uppladdning av batterierna och fina upplevelser för alla sinnen. En cykeltur i den skogen skulle vara 1000 gånger bättre för mig att göra än att sitta på en cykelsadel och trampa runt i en virtuell värld.

Att vi bor precis intill denna fina skog är en sådan förmån och jag kan inte nog poängtera hur värdefullt det är. Promenaden igår valde jag att ta helt ensam. Jag var inte borta länge, men den gav mig så mycket.

skogspromenad och vitsippor

Det var så fint att gå där medan solens strålar tittade in mellan trädkronorna och vitsipporna lyste intill stigarna. Det var bara jag och skogen plus ett antal djur, som prasslade och lät vid några tillfällen. När jag hade gått i en halvtimme återvände jag till hemmet och spenderade resten av dagen med familjen i trädgården. Och jag fick uppleva massor med alla sinnen, hela dagen. Så ljuvligt!

Visst är denna tid vi har nu alldeles sagolikt underbar och vacker?!!

Jag har verkligen inget ont att säga om VR-cykling. Det var kul att testa, men jag insåg att detta inte är min typ av träningsform samtidigt som det säkert passar andra super bra. Om du är sugen på att testa cykling eller rodd i VR-format så finns det på här, på Brainstorm Reality.

Lämna en kommentar

Annons
Annons