Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Godaste tårtan till påsk

cheesecake med jordgubbar

Som utlovat tänker jag här tipsa om ett gäng goda tårtor att göra nu till påsk. Jag har för egen del inte bestämt mig ännu för vad jag ska baka till vårt påskfirande, men kanske att det blir en favorit i repris i form av ett av dessa bakverk. Eller så gör jag något helt annat. Hoppas att ni hittar inspiration från alla dessa goda påsktårtor!

Blåbärsmuffins med glasyr

Påsktårtor inspiration

Förra året gjorde min syster en fin gräddtårta med blåbär och physalis. Till det hade vi också de fina små blåbärs-cupcakes, som syns ovan.

Tysk cheesecake med jordgubbar

Året dessförinnan bakade jag denna magiska tyska cheesecake, och toppade den med färska jordgubbar. Jag har så många fina minnen från just denna cheesecake från den tid då jag jobbade och bodde i Tyskland. Det var från mamman i familjen där jag var au-pair som jag fick detta recept. Barnen i familjen brukade älska denna cheesecake och vi bakade den ofta till födelsedagar och fester. När jag nu på senare år har bakat den hemma har det visat sig att även mina barn fullkomligt älskar den. Av den anledningen känns denna tårta som ett säkert kort till påsk!

cheesecake-recept-1

När vi ändå är inne på ämnet cheesecake vill jag också slå ett slag för denna ljuvliga cheesecake med hallon, blåbär och lime.

Midsommartårta - recept på en cheesecake med smak av sommar

Även denna cheesecake med rabarberkompott och jordgubbar är helt galet god och passar bra nu när det börjar bli lite mer somrigt ute.

midsommartarta-cheesecake-2

Bilden ovan visar tre andra favoriter, som alla passar på efterrättsbordet till påsk.

Tre goda bakverk till påsk:

Hälsosam hallon cheesecake

Maffig morotskaka

Citron- och mandelbollar

Morot- och rödbetskaka - recept

En annan variant på morotskaka är denna morot- och rödbetskaka. Blir extra färgstark och fin av rödbetorna!

Kladdkaka till påsk

Något jag gillar att göra är att servera bitar av brownie med salt kola och kladdkaka tillsammans med vispad grädde och färska bär. Brukar uppskattas av de allra flesta.

Eller så satsar du på att baka denna galet goda snickerskladdkaka eller denna jordnötskladdkaka. Båda är helt magiska!

Eller så gör du det riktigt enkelt för dig och köper en tårta direkt från bageriet. Varför inte, liksom!!

Lämna en kommentar

Annons
Annons