Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Lämningar i april

morgon i april

Det är idag sista dagen av april och jag blickar tillbaka på en ljus och fin månad med mycket sol. Jag knäppte några bilder i början av månaden i samband med att jag lämnade barnen på förskola och fritids på morgonen och inser att morgnarna har blivit ljusa väldigt mycket tidigare sedan dess.

I början av april såg det ut så här när jag lämnade barnen. Jag parkerade bilen på en soldränkt parkering när morgonsolen precis hade gått upp och börjat färga sin omgivning i orange, gult och rött.

På Storebrors skolgård var det om möjligt ännu vackrare när den glödande morgonsolen strålade på armgångsställningen, det lilla skjulet, gungorna och allt det andra. Just den här morgonen minns jag hur sugen jag var på att stanna till för att köra några omgångar armgång. Men jag behövde som vanligt skynda vidare till tåget.

Nu i slutet av april, när jag lämnar barnen vid samma tid, har det hunnit bli så mycket ljusare. Solen står redan mycket högre på himlen och det oranga morgonljuset har bytts ut till ett gulare, ljusare sken. Dagen har börjat gry ännu mer och fastän det fortfarande är kallt på morgnarna så vittnar den om att det kommer bli en solig och fin dag.

Tänk vad mycket som händer under en månad som denna. I början av månaden hade varken träd eller buskar några löv och nu har det hunnit spricka ut gröna små blad nästan överallt. Det kvittrar alltmer från fåglarna och både fjärilar och nyckelpigor har börjat titta fram. Det finns så mycket fint att njuta av och jag passar på att ta in allt med alla sinnen när jag går mina promenader mellan barnens förskola/skola och till och från tåget. Vår bästa tid är nu, tänker jag typ hela tiden!

Idag är det sista dagen av april och det ska firas ikväll. Kanske inte med någon majbrasa då jag har förstått det som att eldningsförbudet och brandkåren avråder från att tända brasor, men dock med en god middag med familjen och en skål för våren.

Njut av denna månads sista dag!

Lämna en kommentar

Annons
Annons