Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Medicin mot håglöshet

magisk morgon

När jag åkte hem från jobbet igår var det nästan som jag gick in i en vägg, en vägg av trötthet. Jag har normalt sett bra med energi och brukar kunna köra på i ett högt tempo, trots lite sömnbrist eller annat som påverkar en negativt, ett bra tag. Men ibland tar det liksom stopp och då är jag noga med att lyssna på kroppen.

Igår kväll var det precis så. Jag fick ingen direkt varningssignal innan, utan plötsligt, på vägen hem på tåget, kom en stark trötthet över mig. När det blir så finns det inget annat att göra än att prioritera sömn, vilket var precis vad jag gjorde.

Efter middagen och nattande av barn gick vi och lade oss tidigt. Jag släckte lampan 21.30 och när klockan ringde imorse insåg jag att jag hade sovit djupt sedan dess och hela natten. Jag kände mig bokstavligen som en ny människa!

När jag blir så där trött som jag var igår kväll känner jag mig också ofta håglös och nästan deprimerad. Jag vet att det beror på tröttheten, men det är ändå ingen trevlig känsla. Tänk så tacksam jag är att det går så enkelt att bota och att jag med en god natts sömn nu är tillbaka till mitt vanliga jag, fylld med energi och positiva tankar.

magisk morgon

Är det någon av er som känner igen sig i det jag beskriver?

Det lustiga är att när jag nyss tittade i bloggarkivet såg jag att jag hade exakt samma upplevelse för exakt ett år sedan. I och med att jag relativt sällan upplever denna typ av trötthet som jag gjorde igår är det lite slående att jag hade samma upplevelse även vid denna tid förra året. Precis som igår löste jag det med hjälp av ordentligt med sömn samt en solig morgonpromenad dagen efter. Bilderna i detta inlägg kommer från den magiska promenaden den gången. Att det var så vackert gjorde också att jag mådde mycket bättre och precis lika vackert var det denna morgon när jag lämnade barnen på förskola och fritids.

magisk morgon
magisk morgon
magisk morgon

Om du får samma upplevelse av håglöshet och deppighet som jag får ibland, var då inte för hård mot dig själv. Fundera på vad du behöver just nu och ge dig själv det. Sömn och en morgonpromenad är sådant som fungerar för mig och jag tror bestämt att det är en medicin som fungerar för de flesta!

Lämna en kommentar

Annons
Annons